WAVE’s IMPRINT – open call pentru tinerii artiști cu deficiențe de auz

IMPRINT_01

Var Cultural continuă proiectul internațional dedicat  promovării potențialului creativ al tinerilor cu deficiențe de auz, purtători de implant cohlear. Noua etapă, Wave’s Imprint, este rezultatul fuziunii dintre WaveforMe și Sound Imprint, două proiecte derulate în anii anteriori și care s-au bucurat de recunoaștere la nivel internațional. În perioada 2021 – 2023, au fost prezentate lucrările a peste 60 de tineri  artiști în galeria de artă virtuală Wave – cu participare din Canada,  Iran, India, Ucraina, SUA, Filipine,  Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Emiratele Arabe Unite și România , s-au produs 8 podcasturi cu adulți hipoacuzici care activează în domeniul artistic și cultural din România și din străinătate, două filme de mediu metraj realizate cu implicarea și contribuția tinerilor implicați în proiecte, și a organizat 6 evenimente publice în 4 mari orașe din România. De asemenea, proiectul a participat și a fost premiat la festivaluri internaționale de film și prezentat în cadrul unor conferințe de specialitate din țară și străinătate.

VAR a lansat pe 1 iunie un nou open call național și internațional  adresat adolescenților și tinerilor (15-30 ani) purtători de implant cohlear. Înscrierile și aplicațiile pot fi trimise în intervalul 1 iunie – 10 iulie la adresa office.waveforme@gmail.com.

Organizatorii vor realiza din nou o expoziție colectivă de artă, prezentată în galeria virtuală Wave,  și vor produce un film de mediu metraj.

De asemenea, vor continua seria de podcasturi: Vor fi realizate două noi materiale video, unul cu un invitat din România și unul din străinătate. Aceste podcasturi vor aduce împreună persoane din contexte geografice diferite, cu experiențe, interese și nevoi similare, oferind adolescenților cu deficiențe de auz modele de viață inspiraționale.

Proiectul are și o componentă nouă, Tabăra națională de creație. În colaborare cu asociațiile partenere, se va organiza prima tabără națională de creație la Arieșeni, județul Alba, destinată unui număr minim de 18 adolescenți și tineri hipoacuzici din România (15 – 25 ani). Tabăra va include 3 ateliere a câte 6 sesiuni fiecare, axate pe artele vizuale, teatru/improvizație și dramaterapie.

În toamnă, va avea loc un eveniment public la București, odată cu lansarea filmului de mediu metraj, având scopul de a promova rezultatele ediției din acest an și tinerii artiști, într-un cadru colaborativ.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.