Moment istoric pentru canotajul românesc: baza sportivă care se construiește în parteneriat cu o instituție bancară de prestigiu

Sursă foto: Mario Soare

Federația Română de Canotaj și CEC Bank au format un parteneriat prin care o bază sportivă nouă va fi construită în apropierea Capitalei. Mai exact, pe malul Lacului Lebăda, din orașul Pantelimon, va fi ridicat un centru de pregătire pentru canotorii din țara noastră, grație acestei colaborări între federație și instituția bancară care a sărbătorit 160 de ani de la înființarea sa.

În interiorul instituției bancare de pe Calea Victoriei, din București, a avut loc un eveniment de marcă pentru toți membrii Federației Române de Canotaj, angajații, directorii și ceilalți apropiați ai CEC Bank, prin care s-a făcut un anunț esențial dezvoltării infrastructurale a sportului din țara noastră. O nouă bază de pregătire va fi construită pe malul unui lac din orașul Pantelimon, pentru ca sportivii să se poată antrena în cele mai noi condiții.

La 160 de ani de la apariția acestei instituții bancare, care, de altfel, este cea mai veche organizație economică a României, s-a creat un partener strategic chiar înaintea debutului la Jocurile Olimpice de la Paris a tuturor canotorilor români, printre care și marele campion, Cătălin Chirilă. Federația Română de Canotaj este cea mai bogată astfel de organizație din punct de vedere al medaliilor obținute din anul 2017 și până în prezent.

Evenimentul a fost deschis de Roxana Ciuhulescu, omul de comunicare al Agenției Naționale pentru Sport, care a descris parteneriatul și a prezentat cum arată situația infrastructurală din România la nivelul federațiilor.

Este un parteneriat cu totul deosebite, între două organizații care au făcut istorie în societatea românească. Este un an interesant, pentru că sunt 160 de ani de la înființarea CEC Bank, dar, în același timp, 40 de ani de când Elisabeta Lipă a câștigat medalie olimpică. 

Probabil că lucrările vor dura mai puțin decât în trecut, sperăm să vedem o bază de antrenament, bine dotată ca toate celelalte. Cu ocazia acestui parteneriat, sperăm să vină și alte companii către Federația Română de Canotaj.

Este un stimulent pentru sportivi, ei se bucură și de abia așteaptă să poată folosi noua bază de antrenament”, a declarat moderatoarea evenimentului din centrul Capitalei.

Printre cei care au luat cuvântul la microfon, s-a numărat și președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, care a transmis un mesaj pentru toți canotorii români, dar a și caracterizat parteneriatul ca fiind o rampă de lansare spre găzduirea unor turnee de anvergură în viitorul apropiat:

Ce mă bucură enorm este că visul meu și al generației din care am făcut parte începe să prindă contur, pentru că dorința de a avea acest canal olimpic este atât de mare, încât nu m-am lăsat niciodată, nici măcar atunci când nu erau prea mari speranțele. Este foarte important parteneriatul, pentru că la ce rezultate și la ce palmares avem, să putem organiza și noi un campionat, să ne facem cunoscuți.

Nu este posibil să fim pe toate podiumurile ca medalii, ci să fim și prin aceste turnee, pentru că România a stat numai pe podium la rezultate. Clar că este un imbold pentru sportivi, pentru că și ei au nevoie de atenție, de sprijinul nostru, dar este o generație de sportivi foarte dornică de medalii. Sunt ferm convinsă că la Paris vor avea un parcurs foarte frumos”, a transmis fosta sportivă din România.

Președintele Comitetului de Direcție CEC Bank, Bogdan Neacșu, a punctat că este onorat să participe la acest eveniment, dar și că Elisabeta Lipă este precum un magnet care atrage oameni frumoși alături care fac lumea canotajului și mai frumoasă decât este.

În timpul evenimentului, organizatorii au afișat pe un ecran imagini cu schița noii baze de pregătire, pentru ca cei prezenți acolo și nu numai să poată descoperi cum se dorește a fi proiectată întreaga construcție.

Sursă foto: Mario Soare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.