„Dezastrul” amicalelor înainte de EURO pentru naționala României: ocupanta locului 202 în clasamentul FIFA pune bețe în roate „tricolorilor”

Naționala de fotbal a României a terminat la egalitate și cel de-al doilea amical programat să se dispute în luna iunie a acestui an, la câteva zile înainte de startul Campionatului European din Germania. „Tricolorii” nu au putut marca nici în poarta selecționatei din Liechtentein, precum nu a făcut-o nici în partida contra Bulgariei.

Pe stadionul „Steaua”, din Capitală, asistența la cel de-al doilea test de pregătire din această serie și, totodată, ultimul înainte de debutul la EURO 2024, a fost mai mare comparativ cu precedenta întâlnire din această săptămână. Pe lângă suporterii care au vizionat confruntarea de la cele două tribune, peluzele naționalei României, atât „Sud”, cât și „Uniți Sub Tricolor” au fost prezente la meci și au scandat pe parcursul jocului mai multe insulte la adresa Federației Române de Fotbal, inclusiv la adresa președintelui Răzvan Burleanu.

Selecționerul naționalei noastre a decis să rotească jucătorii din teren și a oferit un prim unsprezece aproape complet schimbat, cu excepția câtorva fotbaliști. Radu Drăgușin a fost păstrat pe gazon încă de la începutul duelului, situație care s-a întâmplat și în cazul lui Ianis Hagi, căruia i-a fost predată banderola de căpitan pentru prima dată de când este convocat la națională.

Prima mare ocazie a partidei a apărut la poarta apărată de Horațiu Moldovan, care a bifat primele 90 de minute după o pauză îndelungată, fie că vorbim de înfruntări la echipa națională, fie că vorbim de meciurile de la Atletico Madrid. Dintr-o fază fixă, Radu Drăgușin a îndepărtat pericolul din careu, dar până la marginea acestuia, acolo de unde Aron Sele a șutat puternic, iar goalkeeper-ul nostru a avut un reflex de zile mari și a scos mingea de sub bara transversală.

La poarta reprezentativei oaspete, șansa inițială a României a apărut la câteva minute distanță, atunci când Bogdan Racovițan a rămas singur cu portarul dintr-o pasă primită de la Adrian Șut. Totuși, fundașul central care evoluează în campionatul Poloniei a fost incomodat de aglomerația din careu și a trimis în portarul celor de la Liechtenstein, ratând o șansă importantă.

Următoarea ocazie a naționalei noastre a fost consemnată datorită unui contraatac, la capătul căruia Florinel Coman a șutat pe lângă poartă. „Șeptarul” celor de la FCSB a intrat în posesia balonului, a driblat la interior, dar a tras puțin alături.

Cu un sfert de oră înainte de finalul primei reprize, Ianis Hagi a ajuns la capătul unei centrări trimise de pe flancul stâng de Florinel Coman. Fotbalistul celor de la Rangers a încercat să finalizeze cu o lovitură de cap bine plasată, dar nu a nimerit spațiul porții.

În apropierea încheierii primei părți, Florinel Coman, cel mai activ jucător al reprezentativei conduse de Edi Iordănescu, a driblat spectaculos un adversar, strecurându-i mingea printre picioare. Fotbalistul celor de la FCSB primise o pasă de la Alexandru Cicâldău. Totuși, acesta a fost blocat de portarul advers atunci când a încercat să înțepe mingea pe lângă goalkeeper, iar George Pușcaș nu s-a putut întoarce cu fața la poartă pentru a finaliza și pentru a pune România în avantaj pe tabela de marcaj.

Imediat după sfârșitul acțiunii respective, balonul a ricoșat la Deian Sorescu, folosit atât fundaș dreapta, cât și ca mijlocaș de bandă dreaptă în această confruntare. Fostul jucător de la Dinamo București a centrat pentru Alexandru Cicâldău, care a cadrat execuția sa cu capul, dar fără să îi pună probleme serioase lui Benjamin Buchel.

Cea mai mare șansă de a puncta pentru selecționata statului nostru i-a aparținut lui Florinel Coman. În minutul 44 al jocului, extrema stângă a României a trimis un șut extrem de periculos, care a trecut milimetric pe lângă stâlpul din stânga portarului celor de la Liechtenstein, dintr-o lovitură liberă. Mingea s-a scurs la puțin pe lângă poartă, după ce a mângâiat plasa laterală.

Același Florinel Coman, campion în România cu FCSB, care a fost, de altfel, declarat ca fiind omul meciului, a expediat un șut puternic din marginea careului după o acțiune personală reușită. Tentativa acestuia de a înscrie a fost boxată de goalkeeper-ul selecționatei situate pe locul 202 în ierarhia FIFA.

În minutul 54 al duelului, Alexandru Cicâldău i-a pasat în lateral lui Ianis Hagi, care și-a făcut culoar de șut și a trimis bine plasat spre poarta oaspeților. Execuția acestuia a fost respinsă în față de Benjamin Buchel, dar niciun jucător român nu a fost pe fază și nu a ajuns la timp pentru a împinge mingea în plasa porții.

După peste 60 de minute scurse de la startul jocului, Deian Sorescu a avansat și a centrat în mijlocul careului pentru Florinel Coman. „Șeptarul” trupei din Capitală a lovit defectuos cu capul și a trimis mult paralel cu spațiul porții.

Cu 20 de minute rămase până la fluierul final, Nicolae Stanciu, intrat pe parcursul confruntării, a fost la un pas de a transforma o lovitură liberă de la 16 metri. Șutul fotbalistului de la Damac a trecut la o palmă distanță față de poarta lui Liechtenstein, după ce tentativa de a marca a fost și deviată de un adversar. În minutul 82 al meciului, Valentin Mihăilă a intrat în posesia balonului și a tras în forță spre buturile oponenților, dar portarul lui Liechtenstein a fost din nou la post.

Nicolae Stanciu și-a mai încercat o dată norocul cu un șut de la distanță, dar execuția sa a fost respinsă în corner. Cu cinci minute rămase din timpul regulamentar de joc, George Pușcaș a așezat cu capul mingea pentru șutul lui Dennis Man, care a fost prins fără mari dificultăți de Benjamin Buchel. Radu Drăgușin a reluat cu o lovitură de cap pe lângă poartă în prelungirile partidei, iar totul s-a terminat nul, 0-0. România a trimis 12 șuturi pe poartă din cele 35 de ocazii de gol pe care și le-a creat, dar nu a reușit să introducă mingea în poartă.

„Tricolorii” au încheiat toate meciurile amicale înainte de a face deplasarea la EURO 2024. Fotbaliștii români conduși de Edi Iordănescu vor debuta la turneul final din Germania pe data de 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen. Peste cinci zile, se va disputa meciul cu Belgia, la Koln, iar ziua de 26 iunie este dedicată disputei cu Slovacia, la Frankfurt.

România învinsese de fiecare dată până acum Liechtenstein în cele șase meciuri directe, având un golaveraj cu mult în favoarea sa, 30 de goluri marcate și un singur gol primit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.