Parcursul fenomenal al unei românce de la Roland Garros lasă un gust amar: Ziua 13 a stabilit finala masculină între favoriții 3 și 4

Sursă foto: Facebook - Roland Garros

Ziua cu numărul 13 de la Roland Garros a fost una extrem de intensă, deoarece meciurile din semifinalele de pe tabloul masculin nu s-au încheiat în minimum de seturi, iar spectacolul a fost garantat. De asemenea, o româncă a fost la un pas să ajungă în finala competiției din Franța, la proba de dublu, dar aceasta și partenera sa au pierdut în actul decisiv.

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au evoluat în semifinalele probei de dublu ale întrecerii de pe zgura pariziană împotriva perechii din Italia, Sara Errani, respectiv, Jasmine Paolini, cea din urmă fiind și finalista de pe tabloul de simplu feminin. Jucătoarea din România și cea din Ucraina nu au pornit drept favorite înaintea începerii turneului, dar au reușit să treacă de oponente mult mai dure și s-au văzut în penultima fază a turneului.

În această semifinală, cele două au debutat cu dreptul, pentru că au dominat categoric primul set al confruntării, pe care și l-au trecut în cont la cinci game-uri diferență, scor 6-1. În actul secund al înfruntării, italiencele au echilibrat situația și după ce au câștigat un game infernal, de peste 20 de minute, s-au mulțumit cu singurul break izbutit care le-a asigurat câștigarea manșei.

În actul al treilea, a fost rândul celor cotate cu a 11-a șansă la cucerirea titlului de la Roland Garros să preia „frâiele” meciului și să nu ofere vreo șansă româncei și partenerei sale. A fost 6-1 pentru Sara Errani și Jasmine Paolini în ultimul set, iar traseul Gabrielei Ruse și al Martei Kostyuk s-a oprit aici. A fost cea mai bună performanță reușită de o jucătoare din România pe tabloul de dublu al unui Grand-Slam din anii recenți.

În finala competiției, cele două reprezentante ale Italiei le vor înfrunta pe Coco Gauff și Katerina Siniakova. Americanca și cehoaica sunt trecute în raportul organizatorilor ca fiind a cincea variantă la ridicarea trofeului de dublu feminin deasupra capului. Partida ultimului act de la această categorie a turneului de la Roland Garros se va disputa duminică, 9 iunie, de la ora 12:30.

Prima partidă de pe tabloul masculin cu adevărat importantă și așteptată de toată lumea tenisului mondial a început în jurul orei 16:00, iar aceasta avea să îi pună față în față pe al treilea favorit al competiției din „Hexagon”, Carlos Alcaraz și pe campionul de la Australian Open, Jannik Sinner. Pe arena centrală de la Paris, confruntarea a început într-un mod negativ pentru sportivul iberic, care a fost condus cu scorul de 4-0 de un italian bine montat care își calcula fiecare lovitură.

Chiar dacă câștigătorul de anul trecut de la Wimbledon a dat semne de revenire, primul set i-a revenit cu scorul de 6-2 lui Jannik Sinner. Totuși, fața acestei confruntări avea să se schimbe în setul al doilea, deoarece spaniolul și-a ridicat extrem de mult nivelul de joc. Acesta a servit mult mai bine și a contracarat jocul rapid al lui Jannik Sinnner, pentru a se impune cu 6-3 și pentru a egala situația la general.

Semifinala a fost cu adevărat una care a oferit un spectacol pe cinste, pentru că setul cu numărul trei i-a revenit celui de-al doilea favorit de la Roland Garros. Jannik Sinner și-a regăsit pofta de joc și vitalitatea din primul set, iar scorul de 6-3 îl punea în frunte pe acesta. Carlos Alcaraz nu a renunțat la bătălia pentru calificarea în finala întrecerii din Franța, iar spaniolul a putut să găsească cheia către a își impune stilul de joc.

Prezent și anul trecut în penultima fază a turneului francez, „Carlitos” l-a depășit pe adversarul său în actul al patrulea și a trimis întâlnirea într-un set decisiv. Acolo, ibericul s-a desprins destul de rapid la scorul de 3-0, iar chiar dacă Jannik Sinner a mai recuperat puțin din deficit și la capitolul imaginii, energia a fost de partea lui Alcaraz, care a câștigat decisivul cu scorul de 6-3 și a ajuns în prima finală de la Roland Garros.

În ultimul „capitol” al turneului de pe zgura pariziană, al treilea jucător al lumii va da peste germanul, Alexander Zverev. Al patrulea favorit la a pune mâna pe trofeul de la Roland Garros s-a chinuit pentru a intra în posesia biletelor pentru finală.

Casper Ruud, din Norvegia, a fost cel care i-a dat ceva bătăi de cap neamțului care a evoluat la standarde ridicate în cadrul acestei ediții de Roland Garros. În semifinala dintre favoritul numărul șapte nordic și german, lucrurile au fost destul de clare în primul set, atunci când norvegianul a câștigat actul cu scorul de 6-2.

Mai apoi, replica lui Alexander Zverev a venit destul de rapid și s-a conturat în manieră identică, deoarece germanul a repetat scorul din setul inaugural, doar că de această dată în favoarea sa. În actul cu numărul trei, semifinalistul atâtor turnee importante s-a văzut conducând cu 2-1 la general, după 6-4, iar al patrulea set i-a aparținut în totalitate germanului și pe fondul unei scăderi de consistență din partea lui Casper Ruud.

Finala de pe tabloul masculin de la Roland Garros 2024 se va juca duminică, 9 iunie, nu mai devreme de ora 16:00, între Carlos Alcaraz și Alexander Zverev. La capitolul meciuri directe, cel avantajat este germanul, având cu un succes în plus pe toate suprafețele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.