STS, pregătit să acorde asistenţă personalului din secţiile de votare

Centrul de suport tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale este pregătit să acorde asistenţă personalului din secţiile de votare pentru utilizarea echipamentelor şi a aplicaţiei pentru verificarea dreptului de vot.

Potrivit STS, au fost transmise tablete pentru fiecare secţie de votare din ţară şi din străinătate.

În plus, peste 50.000 de persoane au fost instruite pentru a utiliza sistemele informatice şi aplicaţiile puse la dispoziţia Autorităţii Electorale Permanente.

Este vorva de operatori de calculator care se vor afla în fiecare secţie de votare din ţară şi de membrii operatori de calculator care se vor afla în secţiile de votare din străinătate.

Din acest centru de suport tehnic se va oferi se îndrumare atât pe linie tehnică, cât şi pe celelalte problematici.

În fiecare judeţ există câte un centru de suport, pe langa cele din Bucureşti, Ilfov şi străinătate, care pot remedia eventuale problemele tehnice legate de înregistrarea votului, în cel mult 45 de minute.

Toate cele aproape 19 mii de secţii de votare din ţară, dar şi cele peste 900 din străinătate sunt echipate cu tablete care introduc automat codul numeric personal al alegătorului în sistemul de vot, iar astfel se evită frauda electorală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.