14 iunie – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

În fiecare an la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Studenții Facultății de Medicină Generală în colaborare cu studenții Universitășii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografafică (UNATC) au pregătit activități artistice de amploare, concepute pentru a evidenția aspectele mai puțin cunoscute ale procesului de donare de sânge.

Astfel, vineri, 14 iunie, între orele 12.00 și 14.00, studenții Facultății de Teatru, vor susține o reprezentație artistică în Piața Universității, aducând la viață diverse scene ale unor opere bine cunoscute publicului larg, precum: Visul unei nopți de vară, Amphitryon etc.

În paralel, la Palatul Suțu, va avea loc vernisajul unei expoziții de fotografie, realizată de studenții de la Specializarea Fotografie, a Facultății de Film din cadrul UNATC, care își propune să sensibilizeze publicul și să evidențieze importanța actului de donare de sânge, prin intermediul unei abordări artistice și emoționale.

Expoziția de fotografie va putea fi vizionată în perioada 14-23 iunie, timp în care își propune să sensibilizeze publicul și să evidențieze importanța actului de donare de sânge. Ulterior, aceasta va fi mutată în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină București pentru a putea fi admirată permanent.

Tot pe 14 iunie, începând cu ora 22:15, Fântânile Urbane din Piața Unirii vor oferi un program dedicat Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, furnizat de Apa Nova în colaborare cu Centru de Transfuzie Sanguină.

Despre eveniment dar si despre proicetul „Doneaza Sange, Fii erou” ne dau detalii in matinalul „Buna dimineata, Bucuresti!” de miercuri, 12 iunie,  Alexandra Manolache si Sara Postolache de la Asociatia Studentilor in Medicina din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.