Jandarmeria nu are dreptul legal să furnizeze vehicule pentru transportul buletinelor de vot si nu filmează la interior procesul de numărare a voturilor!

Având în vedere declarația publică, prin care se menționează despre „refuzul Jandarmeriei de a pune la dispoziție mașini pentru transportul voturilor în momentul în care procesele-verbale au ajuns să fie închise”, reprezentantii Jandarmeriei precizează faptul că informația este falsă.

Jandarmeria nu are dreptul legal să furnizeze vehicule în acest scop pentru că nu are atribuții legale pentru transportul buletinelor de vot.

Potrivit legii, jandarmii asigură protecția transportului, constituit din reprezentanții secțiilor de votare, ai birourilor electorale, precum și din buletinele de vot aflate în custodia exclusivă a acestora.

Cu privire la afirmațiile unui reporter al unui post de televiziune „Jandarmeria nu mai poate filma numărarea voturilor. Nu mai au bandă în acele camere mici cu care filmează”, reprezentantii Jandarmeriei precizează faptul că afirmația este falsă.

Potrivit legii, Jandarmeria filmează doar procesul de sigilare/desigilare a spațiului în care sunt depozitate materiale electorale și incidentele apărute în spațiul public, conform atribuțiilor noastre.

În conformitate cu prevederile legale, Jandarmeria nu filmează la interior procesul de numărare a voturilor.

De asemenea, nu există probleme de natură tehnică privind stocarea datelor și materialelor video.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.