Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală

Foto: Poliția Capitalei/ facebook

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat percheziţii domiciliare în Capitală într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul vânzărilor de produse electronice importate din SUA.

Două persoane au fost puse sub acuzare pentru evaziune fiscală în formă continuată, iar unul dintre inculpaţi a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Parchetul Capitalei a precizat, potrivit unui comunicat, că în perioada 2017 – 2022, persoanele vizate de anchetă au importat din SUA produse electronice – telefoane, laptopuri, ceasuri, pe care le-au comercializat în România fără a declara organelor fiscale veniturile realizate.

Astfel, s-a cauzat un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în valoare totală de 1.319.106 lei, reprezentând impozit pe venit din activităţi independente 567.823 lei, TVA – 688.195 lei, CAS – 42.403 lei şi CASS – 20.685 lei.

Anchetatorii au pus sechestru pe un apartament de 80 mp situat în municipiul Piatra Neamţ, un autoturism, sume din conturi bancare, precum şi pe toate bunurile mobile şi imobile, prezente şi viitoare, până la concurenţa sumei de 1.319.106 lei.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.