Expoziţie de fluturi exotici vii, la Muzeul Antipa

Fluturi exotici spectaculoşi din sud-estul Asiei, America Centrală şi de Sud, dar şi din Africa Ecuatorială vor putea fi admiraţi, din 18 iunie, la Muzeul „Grigore Antipa”, în cadrul unei expoziţii temporare deschise într-o seră special amenajată.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei muzeală, expoziţia, intitulată „O vară cât o viaţă de fluture”, va fi un adevărat spectacol de culori, cu fluturi din zone precum savanele şi junglele africane.

„Printre noutăţile expoziţiei din acest an se numără fluturii din genul Charaxes, cunoscuţi pentru modelele unice şi captivante ale aripilor lor. Veţi fi încântaţi să urmăriţi zborul energic al fluturilor împărat african cu pete albastre, al fluturelui cu banda albă sau al celui cu aripi perlate. Nu rataţi nici fluturele mambă cu codiţe în formă de sabie sau marele fluture coada rândunicii african, cu aripi ce depăşesc uneori 10 cm în anvergură. Pentru prima dată, vizitatorii vor putea admira şi fluturele african al piersicilor, recunoscut pentru antenele, picioarele şi petele de pe aripi de un portocaliu intens”, se precizează în comunicatul muzeului.

Deşi niciuna dintre speciile expuse nu este în pericol de dispariţie, expoziţia subliniază importanţa protejării fluturilor şi a habitatelor lor. Pupele fluturilor din expoziţie sunt produse în ferme speciale, nefiind colectate din natură, adaugă sursa citată.

În cadrul serei există o cameră de emergenţă, maternitatea fluturilor, care încearcă să imite temperatura şi umiditatea din zonele tropicale în care au crescut omizile din care provin aceste pupe, explică organizatorii expoziţiei.

Preţul unui bilet de intrare este de: 20 lei pentru adulţi, 10 lei pentru pensionari şi 5 lei pentru elevi şi studenţi.

Expoziţia de fluturi exotici vii poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.