Cine ia măsuri anti-caniculă, în Sectorul 1?

Foto: Horia Tomescu/ facebook

Consilierii locali cer Primăriei să vină în sprijinul bucureștenilor afectați de caniculă!

În contextul zilelor caniculare ce se anunță, consilierii locali PSD și PNL de la Sectorul 1 cer actualului Executiv al Primăriei din Banu Manta nr. 9 să vină în sprijinul bucureștenilor afectați de caniculă.
Astfel, consilierii locali cer amplasarea de corturi anti-caniculă, dotate cu aer condiționat și apă rece de băut în zonele intens circulate pietonal, cu o mare densitate de stații ale mijloacelor de transport în comun, în zonele piețelor și a altor zone de interes, administrativ sau comercial.

Totodată, aleșii locali cer înființarea unor puncte de prim-ajutor, în incinta sediilor administrative ale instituțiilor subordonate Primăriei și Consiliului Local – sedii ale Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, ale Direcției de Evidență a Persoanelor, ale Poliției Locale etc.
De asemenea, astfel de puncte de prim-ajutor ar urma să fie înființate în incinta unor magazine și farmacii, care dispun de spațiul necesar.
Punctele de prim-ajutor trebuie să dispună de aer condiționat, apă rece de băut, locuri de odihnă pentru cetățenii afectați de caniculă și chiar asistență medicală.

„A fost emisă o prognoză pentru caniculă, zilele acestea, cod galben, iar Primăria Sectorului 1 trebuie să amenajeze puncte de prim-ajutor pentru persoanele afectate de caniculă.
Noi, consilierii locali, vom solicita Autorității Executive să monteze mai multe corturi de prim-ajutor, în zonele aglomerate, unde locuitorii Sectorului 1 și bucureștenii, în general, pot beneficia de apă și asistență medicală asigurată de personal calificat.
Este necesară înființarea punctelor de prim-ajutor și în incinta tuturor instituțiilor subordonate Primăriei și Consiliului Local, precum și în câteva magazine și farmacii de pe raza Sectorului 1, care beneficiază de un spațiu adecvat, dotat cu aer condiționat, apă rece, locuri în care oamenii afectați de caniculă să poată să se odihnească, să bea un pahar de apă rece.
De aceea, noi o să solicităm, printr-o adresă scrisă, oficială, instalarea acestor puncte de prim-ajutor, pe raza Sectorului 1, în zonele aglomerate, unde sunt stații STB, pe lângă piețe. Așa cum v-am spus, noi, în Planul de securitate, avem și anumite locații, unde pot fi instalate aceste puncte de prim-ajutor cu personal specializat. De exemplu, pe lângă piețe, mă gândesc, acum la Piața Domenii, Piața 16 Februarie, Piața Matache, Piața Ion Mihalache”, a declarat pentru București FM Daniela Popa, președintele de ședință al Consiliului Local din Banu Manta.

Consilierii locali mai cer și o intensificare a programului de salubrizare, pe timpul caniculei, începând cu ridicarea cât mai operativă a deșeurilor menajere, până la identificarea depozitelor spontane de deșeuri, a terenurilor virane unde se depozitează în mod spontan gunoiul și salubrizarea acestora, pentru a nu constitui focare de infecție, în condițiile temperaturilor caniculare.

„Totodată, atrag atenția ca, în următoarea perioadă, și compania de salubritate să fie mult mai activă și să preia cât mai repede gunoiul menajer. Pentru ca, , în această perioadă caniculară, să nu avem focare de infecție, în Sectorul 1”, a mai declarat pentru București FM Daniela Popa.

Primarul ales al Sectorului 1 deschide două sedii de partid ca puncte de prim-ajutor!

Primarul ales al Sectorului 1, George Tuță, solicită Primăriei Sectorului 1 să comunice măsurile luate pentru sprijinirea cetățenilor în perioada de caniculă. Însă, PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare, în lipsa unui răspuns din partea Primăriei Sectorului 1.

„Administrația Națională de Meteorologie anunță zile succesive de cod galben și portocaliu de caniculă în București. Vor fi înregistrate temperaturi de 38 de grade la umbră și 45 de grade la soare.
Am trimis Primăriei Sectorului 1 o solicitare încă de ieri prin care am cerut să fim informați ce măsuri a luat Primăria pentru sprijinirea cetățenilor în aceste zile caniculare (montarea de corturi special amenajate, puncte de hidratare, instalarea de cișmele suplimentare în zonele aglomerate.
Este obligația administrației locale să își îndeplinească atribuțiile pentru ameliorarea efectelor temperaturilor extreme.
Conform Codului Administrativ (art. 155, alin. 5, lit. b), Primarul are inclusiv atribuția de a gestiona situațiile de urgență.
Întrucât până în prezent Primăria Sectorului 1 nu a întreprins nicio măsură vizibilă în sprijinul cetățenilor, PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare. Acestea vor funcționa în sediile din Bulevardul Banu Manta nr. 83 și strada Ion Câmpineanu nr. 27, unde pe toată durată caniculei, toți cetățenii vor putea veni să se hidrateze, adăpostindu-se de căldură în spatii cu aer condiționat.
Mai mult, sediile noastre sunt pet-friendly, deci cetățenii vor găsi apă și răcoare și pentru animăluțele cu care ar fi la plimbare prin sector”, spune George Tuță, primarul ales al Sectorului 1.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.