Interventiile chirurgicale pot fi evitate in cazul fibromului uterin!
Articol de Vicentiu Andrei, 24 octombrie 2014, 12:22 / actualizat: 24 octombrie 2014, 13:26
70% dintre femeile care au fibrom uterin primesc recomandare de histerectomie, dar doar în 20% din cazuri recomandarea este corectă.
Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES continuă campania de informare gratuita pentru femeile diagnosticate cu Fibrom Uterin.
Campania se adresează tuturor femeilor și le prezintă acestora informații despre cum se pot trata fibroamele uterine printr-o intervenție minim invazivă, nedureroasă și cu o durată medie de 30 de minute.
Următorul seminar deschis către public va avea loc în data de 20 noiembrie 2014.
Singura condiție de participare este ca doritorii să se înscrie în prealabil la seminar, pe site-ul www.ramaifemeie.ro
Spre exemplu, dacă vorbim de intensitatea și durata durerii, în cazul chirurgiei clasice, durerea și timpul de recuperare este de 1-2 săptămâni, față de cele 1-2 zile, în cazul embolizării.
Totodată, riscurile asociate anesteziei sunt 0 într-o procedură de embolizare, din simplul motiv că nu se face anestezie. Procedura implică doar o simplă înțepătură cu acul, similară celei de recoltare a probelor de sânge.
În plus, riscul de infecție este de 5 ori mai mic în cazul embolizării, comparat cu cel al chirurgiei, iar riscul de deces este de 1 la 50.000 de cazuri față de 1 la 1.500 de cazuri.
Tot la fel, riscul de recidivă este de doar 2% în cazul embolizării, față de 60% în cazul miomectomiei – procedura de scoatere pe cale chirurgicală a fibromului, iar riscul de cancer este de doar 0,1%.
Deasemenea, riscul de infertilitate este de doar 2%, față de 100% în cazul histerctomiei.
“Tocmai de aceea, fac apel la responsabilitate din partea tuturor celor care propagă aceste mituri, pacienți și medici deopotrivă! Trăim în secolul 21, iar medicina a avansat enorm, oferind din ce în ce mai multe alternative în tratarea diverselor afecțiuni. Embolizarea fibromului uterin chiar este o alternativă responsabilă la medicina clasică!”, mai spune Doctorul Rareș Nechifor.