DIICOT: Un bărbat a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri

Sursa foto: Poliția Română/facebook

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea unui bărbat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

„La data de 19.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit faptul că, pe parcursul lunii iunie 2024, acesta a deținut și comercializat diferite cantități de cocaină (drog de mare risc). În urma percheziției efectuate la locuința acestuia au fost identificate și ridicate peste 22 grame cocaină și o cantitate de substanță cristalină 4-MMC, ambele droguri de mare risc, 1, 59 litri substanță ce conține GBL în amestec cu GHB (drog de risc), un cântar electronic, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, potrivit comunicatului DIICOT.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.