EURO 2024: Ucraina câștigă și îngreunează misiunea României, iar Lewandowski nu își poate ajuta naționala. Fără Mbappe, francezii nu s-au revanșat nici cu Țările de Jos

Sursă foto: UEFA.com

Într-o nouă zi caracterizată de trei meciuri programate la ediția de anul acesta de la Campionatul European de fotbal din Germania, golurile au fost prezente doar în primele două dueluri. Tot în această zi, a fost consemnat primul rezultat de egalitate încheiat fără goluri, în confruntarea care se anunța ca fiind cea mai intensă.

Partenerele din grupa României și Belgiei, care se vor întâlni sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00, la Koln, Slovacia și Ucraina, au dat piept la Dusseldorf într-o înfruntare plină de răsturnări de situație. Mai întâi, după numai 17 minute trecute din această partidă, slovacii au preluat conducerea prin marcatorul din meciul cu Belgia, Ivan Schranz. Acesta a reluat cu o lovitură de cap dintr-o centrare venită ca urmare a unei repuneri de la margine. Anatoliy Trubin a fost prins pe picior greșit, iar foștii adversari ai României de la turneul final se vedeau conduși pe tabelă.

Forma de moment a slovacilor a continuat în prima repriză, dar naționala condusă din teren de Milan Skriniar în calitate de căpitan nu și-a putut mări avantajul. În actul secund, ucrainenii au echilibrat statisticile și au fost mai prezenți în întâlnirea de la EURO 2024. Cu câteva schimbări făcute de Serhiy Rebrov în primul unsprezece, echipa a fost mult mai eficientă pe plan ofensiv.

Egalitatea a fost bifată la nouă minute trecute de la startul reprizei a doua, atunci când Oleksandr Zinchenko a centrat în careul slovacilor, acolo de unde, lipsit de vreun marcaj, Mykola Shaparenko, a reluat, pe jos, puternic și l-a învins pe Martin Dubravka. Mai apoi, o singură națională a fost activă pe teren, aceasta fiind țara vecină cu România. Golul al doilea care a adus primele trei puncte ale ucrainenilor la această ediție de Campionat European a venit în minutul 80, din partea veteranului Roman Yaremchuk.

Atacantul naționalei lui Rebrov a primit o pasă lungă din partea Mykola Shaparenko, iar vârful de la Valencia a făcut o preluare de zile mari. După ce a intrat în controlul balonului, acesta a finalizat pe lângă portarul advers și a adus o victorie naționalei Ucrainei. În acest moment, există trei formații cu câte trei puncte în grupa României, înainte de duelul dintre „tricolori” și belgieni, care poate aduce o calificare în optimi pentru elevii lui Edi Iordănescu în optimile de finală ale competiției.

În duelul cu numărul doi al zilei, Polonia și Austria și-au dat întâlnire pentru a doua oară din toată istoria naționalelor la un turneu final, după jocul bifat la Campionatul European din 2008. Fără Robert Lewandowski trimis în primul unsprezece de selecționerul polonezilor, austriecii au fost cei care au deschis scorul. În minutul nouă, Gernot Trauner a reluat cu o lovitură de cap centrarea venită de la Philipp Mwene. Peste câteva minute, egalarea a venit din partea polonezilor, atunci când Krzysztof Piatek a finalizat o fază alambicată creată în careul austriecilor.

Actul al doilea a adus un moment așteptat de toată suflarea poloneză, deoarece Robert Lewandowski, starul naționalei, a fost introdus pe teren. Totuși, această schimbare nu a fost una de bun augur, deoarece atacantul de la Barcelona a încasat un cartonaș galben, iar golurile au venit în poarta lui Szczesny. Mai întâi, Christoph Baumgartner a primit o pasă într-o poziție centrală, ideală, iar finalizarea acestuia l-a lăsat fără replică pe goalkeeper-ul celor de la Juventus.

Ultimul gol al partidei a fost marcat tot de naționala condusă de pe margine de Ralph Ragnick. Un penalty obținut de austrieci l-a pus pe Marko Arnautovic față în față cu portarul advers, iar fotbalistul lui Inter a marcat fără probleme. Grație acestui succes, austriecii au obținut primele trei puncte din această grupă de la EURO, înainte de ultimele partide care pot decide calificatele și ordinea locurilor de pe care se va realiza această performanță.

Meciul cel mai așteptat al zilei de la Leipzig, dintre Țările de Jos și Franța a fost cel care a rupt seria partidelor cu goluri, deoarece niciuna dintre reprezentative nu a reușit să marcheze. Cu Kylian Mbappe rezervă neutilizată, francezii au ratat la fel de mult ca batavii în prima repriză, cei mai ghinioniști fotbaliști fiind Marcus Thuram, Antoine Griezmann, Cody Gakpo și Memphis Depay. În actul secund, naționala condusă de Didier Deschamps a întețit atacurile, dar nimic concludent nu s-a întâmplat.

Portarul olandezilor a fost la post în câteva rânduri, iar golul a apărut în plasa cealaltă. Xavi Simons a marcat cu douăzeci de minute înainte de final, dar reușita a fost anulată pe motiv de offside. Până la sfârșitul jocului, francezii au fost mai prezenți pe plan ofensiv, dar defensiva „portocalei mecanice” nu a putut fi străpunsă. Cele două selecționate au scos câte un punct înainte de etapa finală a grupelor, acolo unde Franța va da piept cu Polonia, în timp ce olandezii vor juca contra Austriei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.