DSU şi Ordinul Arhitecţilor au lansat programul de instruire în acordarea primului ajutor „Arhitecţi pentru viaţă”

Ordinul Arhitecţilor din România a lansat, cu sprijinul facultăţilor de arhitectură din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Oradea şi Timişoara, programul de instruire în acordarea primului ajutor „Arhitecţi pentru viaţă”.

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Ştefan Bâlici, a declarat la conferinţa de presă dedicată lansării oficiale a programului pentru instruirea arhitecţilor şi studenţilor arhitecţi în acordarea primului ajutor şi utilizarea defibrilatoarelor automate că au fost inspiraţi de sloganul Fundaţiei pentru SMURD: „Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”.

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor şi-a exprimat speranţa ca această primă colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să fie un prim pas pentru o colaborare mai amplă, mai complexă, pentru o mai bună alcătuire a reglementărilor de urbanism şi pentru o mai bună pregătire a arhitecţilor şi proiectanţilor.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat în cadrul conferinţei de presă că prin acest proiect se urmăreşte instruirea unui număr mare de arhitecţi şi studenţi la arhitectură, aproximativ 10.000 la nivel naţional.

„Prin acest proiect urmărim instruirea unui număr mare de arhitecţi, studenţi la arhitectură, până la 10.000. Deja primii 250-260 au fost instruiţi aici, dar programul va continua la nivel naţional şi aici vom folosi instructori din cadrul structurilor Departamentului şi din cadrul voluntarilor de la Fundaţia pentru SMURD, care vor merge, vor preda cursurile folosind manechine, simulatoare”, a spus Raed Arafat.

Evenimentul de lansare a programului „Arhitecţi pentru Viaţă” a avut şi un segment demonstrativ în care instructori SMURD au demonstrat cum se realizează corect o acţiune de prim ajutor în caz de stop cardiac cu ajutorul unui defibrilator public automat.

sursa foto fb Muzeul Școlii de Arhitectură

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.