Sute de români blocați pe unul dintre aeroporturile din Roma: oamenii au plecat spre București dinspre Frankfurt, dar nu pot ajunge în țară

Sursă foto: București FM

Pe aeroportul „Fiumicino”, din Roma, sute de români sunt blocați, după ce zborul spre București a fost anulat cu o seară înainte. Aproximativ 200 de români nu se pot întoarce în țară, deoarece aeronava care ar fi trebuit să plece în seara zilei de joi, a fost amânat pentru ziua de astăzi, conform informațiilor transmise de un român prezent acolo.

O serie de români care călătoreau dinspre Franfurt, orașul din Germania unde a avut loc ultimul meci din faza grupelor de la EURO 2024 pentru naționala de fotbal a României sunt blocați pe unul dintre aeroporturile din capitala Italiei. Avionul companiei aeriene Wizz Air, cu indicativul „W43146” ar fi trebuit să decoleze la ora 21:35 spre București cu o seară în urmă, majoritatea pasagerilor călătorind de la Frankfurt și având escală în Roma.

Inițial, pasagerilor le-a fost comunicat faptul că întârzierea va dura aproximativ 20-30 de minute, dar aceștia nu au putut să urce în aeronavă nici după trei ore de așteptare. Zborul a fost anulat, iar compania maghiară le-a pus la dispoziție sutelor de români un hotel la care pot petrece noaptea, dar fără a le fi asigurată mâncarea.

Majoritatea dintre ei au fost nevoiți să comande taxiuri, pe care le-au plătit din banii proprii, pentru a merge în centrul Romei și a își procura ceva de mâncare la o oră târzie în noapte. În ciuda faptului că hotelul punea la dispoziție condiții decente de ședere, lipsa mâncării incluse a indignat sutele de români aflați în această situație.

Zborul din această zi, care, conform programului, era trecut în grila plecărilor la ora 15:30, a fost amânat fără a se preciza un interval orar ulterior la care aeronava va putea decola. Românii au rămas blocați în aeroport și s-au așezat pe bagaje, scaune ori alte obiecte, nefiindu-le puse la dispoziție alte soluții.

Din imagini, se poate observa că o mare parte dintre români sunt îmbrăcați cu tricourile naționalei de fotbal, semn că se întorc din orașul unde a avut loc partida dintre Slovacia și reprezentativa „tricoloră”. Acestora nu le-a fost pusă la dispoziție vreo masă anume ori nici măcar surse de hidratare. De asemenea, conform informațiilor primite de la românul aflat în situația aceasta, pasagerii nu au o sursă de alimentare a dispozitivelor mobile.

În plus, autoritățile ori reprezentanții companiei aeriene nu au ieșit cu un comunicat ori nu au discutat cu pasagerii aflați în contextul nefavorabil până în prezent. O informație de moment arată că un zbor care urmează să plece de la București spre Roma ar fi cel care va prelua românii veniți de la Frankfurt și îi va aduce în țară.

De asemenea, aproximativ 200 de români au rămas blocați pe aeroportul din Frankfurt. Un avion Wizz Air, care trebuia să decoleze aseară, și-a anulat zborul Un alt zbor programat pentru azi, la prânz, a fost anulat. Pasagerii nu au primit informații nici măcar pe panourile din aeroport.

Zeci de români aflați în Bruxelles ar fi trebuit să ajungă în Cluj miercuri seară, însă zborul a fost anulat. O parte dintre aceștia au fost nevoiți să doarmă două nopți în aeroport. Două cauze au fost invocate de companiile aeriene: lipsa de personal și condițiile meteo.

Știre în curs de actualizare.

Sursă foto: București FM
Sursă foto: București FM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.