Marș pentru diversitate, al comunitații LGBTQIA+

Facebook/asociatia.accept

Sambata are loc în București a 19-a ediție a Marșului Bucharest Pride, evenimentul care reunește comunitatea LGBTQIA+ din Capitală și din țară pentru a-și exprima nemulțumirile și pentru a-și face vocea auzită, potrivit Asociației ACCEPT,, orgnizator al evenimentului.

În acest an, marșul începe la ora 16:00 pe Calea Victoriei și se încheie la ora 22:00 în parcul Izvor.

  • 16:00 – 17:00 – Întâlnirea participanților pe Calea Victoriei (intersecție cu Strada Gheorghe Manu și trotuarele adiacente Căii Victoriei)
  • 17:00 – 19:00 – Traseul marșului va fi: intersecție Piața Victoriei cu Calea Victoriei – Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Bd. Națiunile Unite – traversare Bd. Libertății – alveola Parc Izvor – Parc Izvor (orele 17:00 – 19:00). Traseul indicat anterior va fi parcurs pe carosabil, respectând toți participanții la marș și îndrumările organizatorilor și ale forțelor de ordine.
  • 19:00 – 22:00 – Finalul marșului Bucharest Pride în Parcul Izvor.

Organizatorii le cer participanților să semnaleze orice comportament abuziv sau violent care poate să se petreacă pe parcursul marșului de sâmbătă. Participanții sunt rugați să coopereze cu agenții de securitate pentru percheziții și să nu își uite cărțile de identitate. Consumul băuturilor alcoolice este strict interzis.

Evenimentul este precedat de Marşul Normalităţii ediţia 2024, de la ora 13.00, în Piaţa Victoriei, un eveniment autorizat de Primăria Capitalei. Participantii susţin „familia naturală întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, unica familie pe care o considerăm deplină şi echilibrată încă de la întemeiere, fiind celula de bază a societăţii umane şi căminul generaţiilor viitoare”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.