Plonjonul în apă de adâncime necunoscută poate duce la o viață în scaun rulant

Anual, zeci de tineri ajung în scaun rulant în urma accidentelor prin plonjon la piscină, la mare sau în zone neamenajate din râuri și lacuri. Persoanele care se accidentează riscă o viață în scaun rulant, după ce se lovesc la cap pe fundul apei.

Fundația Motivation România lansează prima campanie de prevenție a leziunilor medulare prin plonjon.

Campania se adresează tinerilor – cu preponderență băieților, adolescenți și bărbaților tineri adulți – care sunt tentați, în zilele călduroase de vară, să răspundă provocărilor prietenilor de a duce distracția la un nivel mai periculos, prin plonjări riscante.

Cătălin Preda este cel mai bun săritor în apă de la mare înălțime din Europa, titlu acordat de European Aquatics. Sportivul legitimat la CSA Steaua s-a alăturat Motivation și dă mai departe un mesaj de prevenire a leziunilor medulare prin plonjon.

Pentru toți cei care vor să se răcorească într-o zi toridă de vară, dar și pentru iubitorii sporturilor nautice, Cătălin explică riscurile plonjonului în apă de adâncime necunoscută și îndeamnă la măsuri simple, care pot preveni astfel de accidente.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.