JO de la Paris: Membrii COSR au făcut anunțul, iar doi foști mari sportivi vor purta drapelul României în Franța: ”Anticipam ceva”. Cum arată lotul în prezent

Sursă foto: Facebook - Comitetul Olimpic și Sportiv Român

La sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, membrii organizației, în frunte cu președintele instituției, fostul scrimeur român, Mihai Covaliu, dar și cu secretarul general, George Boroi, au ținut o declarație de presă pentru a anunța reprezentanții României de la Jocurile Olimpice care vor fi responsabili cu purtarea drapelului. La acest eveniment, din Capitală, a participat și președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă.

În debutul declarației de presă, Mihai Covaliu a ținut să amintească că mai este puțină vreme până la startul celei mai importante competiții a verii. Fosta canotoare din România, Elisabeta Lipă, a vorbit la microfon despre edițiile de Jocuri Olimpice în care a fost angrenată de-a lungul timpului și a accentuat ideea de mândrie și bucurie, sentimente care trec prin corpul fiecărui sportiv în parte.

Mai apoi, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a prezentat doi foști mari sportivi, soții Cozmiuc, ca fiind responsabilii cu purtarea drapelului țării noastre la întrecerea de la Paris din acest an. Ionela și Marius Cozmiuc au adunat, împreună, șapte ediții de Jocuri Olimpice la care au participat, dar și 19 medalii la competiții majore.

Ionela Cozmiuc are opt medalii în carieră, este triplă campioană mondială și triplă campioană europeană, fiind implicată în două ediții de Jocuri Olimpice: cea din 2016, de la Rio, dar și cea din 2020, de la Tokyo. Marius Cozmiuc a adunat trei ediții ale Jocurilor Olimpice până acum, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020.

În fața sediului organizației sportive, Ionela Cozmiuc a fost vizibil emoționată atunci când a început să își manifeste discursul, dar aceasta a surprins atunci când a explicat motivul pentru care a anticipat câtuși de puțin decizia membrilor Comitetului Olimpic și Sportiv Român:

Este o onoare pentru mine să port drapelul României, am fost surprinsă, dar mă și așteptam puțin. Motivul este acela că, exact cum se spune, femeile simt ceva, dar, per total, mă bucur mult că pot fi acolo”, au fost cuvintele rostite de sportiva din țara noastră.

De partea cealaltă, Marius Cozmiuc, cel de-al doilea responsabil cu purtarea drapelului României la Jocurile Olimpice din această vară, a transmis că este de necrezut dacă stă să dea în spate timpul și să observe ce schimbare a reușit să aducă vieții sale într-un timp relativ scurt:

O mândrie mare pentru mine să port drapelul României, mai ales că în noiembrie 2023 eram departe de sport. Iată, acum am revenit și nu pot decât să mă bucur”, a punctat cel care va fi și căpitanul echipei de canotaj a României la competiția din Franța, exact așa cum a anunțat Mihai Covaliu.

Secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, George Boroi, a punctat că această declarație de presă a culminat interacțiunea instituției cu organele media, înainte de efectuarea deplasării la Paris. Acesta a mai ținut să amintească că toate informațiile suplimentare despre competiție și despre reprezentanții țării noastre sunt disponibile pe site-ul organizației.

Echipa Olimpică a României pentru JO Paris 2024 va fi compusă din 107 sportivi, conform informațiilor postate pe pagina de Facebook a instituției:
Atletism (13): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Stella Rutto (3.000 m obstacole), Andreea Taloș, Diana Ion (triplusalt), Alin Firfirică (aruncarea discului), Alexandru Novac (aruncarea suliței); Rareș Toader (aruncarea greutății); Florentina Iușco (lungime); Daniela Stanciu (săritura în înălțime);
Înot (3): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber); Rebecca Diaconescu (200 m liber);
Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)
Kaiac-canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 500 m)
Canotaj (45): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, simplu masculin (Mihai Chiruță), dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin
Ciclism (1): Ede Molnar (mountain bike XCE)
Gimnastică artistică (6): Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda – echipa feminină; Andrei Muntean
Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan
Lupte (5): Andreea Beatrice Ana (lupte feminine, cat. 76 kg), Răzvan Arnăut (greco-romane, 60 kg)
Polo pe apă (13): 13 locuri – echipa masculină
Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă)
Tenis (4): Ana Bogdan (simplu, dublu), Irina Begu (simplu, dublu), Jaqueline Cristian (simplu, dublu), Monica NIculescu (dublu)
Tenis de masă (5): 3 locuri – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt), Eduard Ionescu, Ovidiu Ionescu (simplu)
Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6)
Haltere (2): Mihaela Cambei (cat. 49 kg), Loredana Toma (71 kg)
Triatlon (1): Felix Duchampt
Tir cu arcul (1) – Mădălina Amăistroaie
Judo (1) – Alex Creț ( categoria 90 kg)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.