Marile parcuri bucureștene au nevoie de pază

foto: Adriana Baciu

În urmă cu numai două zile, un loc de joacă nou din Parcul Tineretului a fost distrus de persoane necunoscute, care au dat foc echipamentelor din zona destinată copiilor. Locul de joacă fusese reparat complet de Primăria Capitalei și dat spre folosință  în 2023. Incidentul nu este singular. Municipalitatea a recunoscut că, nu cu multă vreme în urmă, și toalete ecologice din parc au fost incendiate.

Incidentul pune din nou pe tapet problema siguranței în parcurile bucureștene.

Contactat de București FM, primarul Nicușor Dan a afirmat că reorganizarea Poliției Locale va rezolva o parte a problemei:

„După cum știți, am pus, vineri, pe ordinea de zi a Consiliului General, o reorganizare, în toate instituțiile subordonate, inclusiv a Poliției Locale.

Sunt optimist că o să treacă, în una – două săptămâni, de acum, această reorganizare. Și ea aduce mult mai mulți oameni, în Poliția Locală, la Ordine Publică. Și o parte din acești oameni vor fi în parcuri”.

Edilul Capitalei a promovat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CGMB, de vinerea trecută, nu mai puțin de 33 de proiecte de organigrame ale unor instituții și direcții din subordinea Primăriei Generale, de la teatre și alte instituții de cultură, până la aparatul de specialitate al primarului general, Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân (ASPA), Administrația Spitalelor și a Serviciilor Medicale (ASSMB), Administrația Străzilor și cea a Parcului Natural Văcărești, ALPAB, Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Administrația Fondului Imobiliar, Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și, nu în ultimul rând, Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București (DGPLCMB).

De asemenea, alte opt proiecte privesc desființarea unor administrații și instituții din subordinea Primăriei și a Consiliului General, de la Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public (fostul AMPT), până la Casa Artelor „Dinu Lipatti”.

Ședința CGMB nu a mai avut loc, însă, din cauza lipsei cvorumului, astfel încât organigramele nu au fost dezbătute.

Corina Bega, sefa ALPAB,  spune că vor fi montate camere de supraveghere, la toate locurile de joacă administrate de ALPAB.

„Pentru iluminat (… în Herăstrău), avem un alt proiect, în care suntem în ultima fază, pentru iluminare cu becuri LED și încărcare de la soare. Și cu camere CC-TV, apropo de ce vorbeam, de a crește siguranța, în parcuri. Intenția noastră este ca pentru anul viitor, la toate locurile de joacă, să instalăm camere de luat vederi”, a declarat Corina Bega pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.