Sărbătoare la Castelul Iuliei Hasdeu, din Câmpina, în acest weekend

Credit foto: Andreia Barsan

Cunoscutul Castel al Iuliei, de la Câmpina, Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu”, oferă un eveniment special în acest weekend.

Păstrând tradiția, cele două Iulii ale familiei Hasdeu sunt sărbătorite pe 2 iulie. Anul acesta, ca noutate, este organizată „Sărbătoarea Castelului celor două Iulii”  care marchează și cei 128 de ani de la inaugurarea Castelului „Julia Hasdeu” (2 iulie 1896).

Sărbătoarea Castelului celor două Iulii” a început pe 1 iulie și se va încheia duminică seara. Vizitatorii  au parte de spectacole, recitaluri de muzică clasică și nu numai, expoziții, ateliere de creație, momente inedite de teatru, prezentări VR și AR și altele. Momentele artistice au loc atât în interiorul Muzeului cât și în generoasa grădină a domeniului Hasdeu de la Câmpina și încep, zilnic,  la ora 17.00. Intrarea este liberă, dar pentru recitalurile care au loc în interiorul Muzeului, locurile sunt limitate.

Vineri 5 iulie: 17.00 – 19.00 „Calea spre Nirvana”, recital de lied românesc susținut de  Ioana Mihalcea (soprană) și Cristian Ruja (bariton),la pian: Raluca Ouatu, eveniment organizat în interiorul Castelului „Julia Hasdeu”

Sâmbătă 6 iulie:  ora 10.00 Castelul viitorului -demonstrații VR(virtual reality) și AR( augmented reality) susținute în parteneriat cu  BIM GIS Concept București

17.00 – 20.00 Folk la Castel  – Grupul folk „Celesta” al Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” – coordonat de prof. Elisabeta Milea. Invitat special Cătălin Stepa. Evenimentul se va desfășura în curtea Castelului„Julia Hasdeu”

Duminică 7 iulie:  17.00 – 18.00 Pastorala românească recital de muzică clasică susținut de Mariana Preda (nai) și Daisuke Kanamaru (pian), în interiorul Castelului „Julia Hasdeu”

Ca parte a Sărbătorii Castelului celor două Iulii , până pe7 iulie va fi deschis, în curtea Castelului „Julia Hasdeu” și „Târgul de vară la Castel” în care artizani și meșteșugari din Câmpina și din localitățile învecinate vor expune și vor face demonstrații ale talentului lor, unii dintre ei fiind, de altfel, cei care susțin atelierele de creație pentru copii în curtea Castelului „Julia Hasdeu”  în perioada vacanței de vară, sub genericul „Vacanța la Castel”(ediția a II- a)  care se desfășoară în lunile iulie-august 2024.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.