Lucrări de consolidare seismică la Şcoala „Nicolae Labiş” din sectorul 3

Foto: Alina Decu

Primăria Sectorului 3 derulează lucrări de consolidare seismică şi renovare energetică la Şcoala Gimnazială „Nicolae Labiş”, de extindere a unor corpuri de clădire existente şi de construire din temelii a complexurilor educaţionale „Decebal” şi „Victor Brauner”.

In funcţie de particularităţile fiecărei unităţi şcolare, soluţiile vizează acele puncte vulnerabile găsite la expertizarea clădirii. În cazul şcolii „Nicolae Labiş”, pe lângă modernizare şi creşterea performanţei energetice, s-a constatat că sunt necesare inclusiv intervenţii pentru consolidarea seismică.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat că Şcoala „Nicolae Labiş” este una dintre multele unităţi de învăţământ pe care autoritatea locală le reabilitează, iar corpul vechi de clădire nu ar fi rezistat la un eventual seism, potrivit specialiştilor, şi necesită consolidare.

El a spus că se face această consolidare cu bani europeni, însă demersul necesită timp. Potrivit edilului Negoiţă, constructorii au promis autorităţii locale că în această toamnă va fi finalizat. Robert Negoiţă a adăugat că noul corp de clădire a dublat capacitatea şcolii şi permite desfăşurarea activităţii în condiţii normale.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 au reamintit că infrastructura şcolară din sector este într-un proces de îmbunătăţire şi extindere prin construirea unor complexuri sau corpuri de clădiri noi.

Conform acestora, cererea pentru locurile în unităţile de învăţământ este în creştere de la an la an, iar una dintre soluţiile identificate a fost ridicarea unor corpuri noi la clădirile existente. Este şi cazul Grădiniţei nr. 187, una dintre cele mai solicitate unităţi preşcolare din Sectorul 3, unde noul corp de clădire va permite suplimentarea capacităţii cu peste 300 de locuri atât pentru creşă, cât şi pentru grădiniţă, pentru a veni în sprijinul familiilor din zonă.

Construcţia va asigura accesibilitate persoanelor cu dizabilităţi şi va respecta standardul nZEB. Acesta este noul standard de eficienţă energetică a clădirilor şi reprezintă unul dintre pilonii folosiţi pentru atingerea obiectivelor climatice asumate la nivel european.

De asemenea, Primăria Sectorului 3 construieşte din temelii complexurile educaţionale „Decebal” şi „Victor Brauner”.

Complexul educaţional „Victor Brauner” va acoperi o mare parte din cerere, punând la dispoziţia elevilor 450 de locuri în 15 săli de clasă. Va fi dotat cu laboratoare, sală multimedia, bibliotecă, sală de sport, iar la exterior vor fi amenajate miniparcuri şi spaţii destinate activităţilor educaţionale în aer liber.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.