Wimbledon 2024: Carlos Alcaraz îl învinge în cinci seturi pe bunul său prieten din circuit, iar favoriții nu au avut probleme în duelurile de pe ambele tablouri ale competiției

Sursă foto: Facebook - Wimbledon

O nouă zi a întrecerii de pe iarba londoneză de la Wimbledon a propus un meci de senzație între doi tenismeni extrem de talentați, dar și extrem de apropiați, în același timp, în afara terenului. Carlos Alcaraz a trecut în cinci seturi de Frances Tiafoe, cel cu care dintotdeauna a avut o relație aparte, iar celelalte jocuri nu au oferit surprize deloc pronunțate, pentru că favoriții s-au impus mai rapid ori după mai multe ore de joc.

În prima partidă a zilei de la cel de-al treilea turneu de Mare-Șlem al anului, italianca Jasmine Paolini s-a impus în minimum de seturi în fața canadiencei cu origini din România, Bianca Andreescu. Finalista de la Roland Garros, cotată cu a șaptea șansă la câștigarea trofeului de la Wimbledon a câștigat duelul cu scorul de 7-6 și 6-1, iar aceasta a devenit prima italiancă din istoria tenisului feminin care a izbutit să atingă optimile de finală ale primelor trei turnee de Grand-Slam ale anului într-un sezon.

O mică surpriză pe tabloul feminin s-a produs la partida dintre Daria Kasatkina și Paula Badosa, acolo unde iberica a trecut în set decisiv de a 14-a favorită la cucerirea trofeului, dar este cunoscut apetitul jucătoarei din Spania pentru această suprafață de iarbă. Tot pe tabloul feminin, americanca Emma Navarro a învins-o pe Diana Shnaider, dar după ce a 19-a cotată la Wimbledon a fost condusă la seturi.

Numărul 13 mondial din clasamentul feminin, Maddison Keys, a trecut în două seturi de ucraineanca clasată pe locul al 18-lea în lume, cu scorul final de 6-4 și 6-3. Din SUA, a doua favorită la a se impune la această ediție de Wimbledon, Coco Gauff, a învins o reprezentantă a Marii Britanii cu scorul de 6-4 și 6-0 și s-a calificat în runda următoare a competiției din Londra.

Emma Răducanu a depășit-o pe a 9-a favorită a întrecerii de Grand-Slam, grecoaica Maria Sakkari. Jucătoarea cu origini românești a avut un meci destul de facil și a câștigat cu scorul final de 6-2 și 6-3 pentru a accesa faza optimilor de finală. Din Croația, Donna Vekic, a avut nevoie de set decisiv pentru a se impune împotriva jucătoarei din Ucraina, Dayana Yastremska. Scorul final al înfruntării a fost de 7-6, 6-7, respectiv, 6-1, în favoarea sportivei de pe locul 37 în lume.

Tabloul masculin nu a produs nimic semnificativ la finalul confruntărilor dintre tenismenii implicați, chiar dacă în timpul desfășurării unor partide, au existat perioade în care cei cotați cu șansa a doua aveau inițiativa. Americanul Tommy Paul, clasat pe locul 13 în lume, a câștigat duelul pe care l-a avut de disputat cu kazahul, Alexander Bublik, în minimum de seturi, fără să fie testat serios în vreun moment al meciului.

În schimb, campionul în exercițiu de la Wimbledon, Carlos Alcaraz, a avut de suferit, în ceea ce a fost întâlnirea unor buni amici în afara terenului. Sportivul american, Frances Tiafoe, al 29-lea tenismen din clasamentul ATP, a avut 1-0 și 2-1 la seturi, dar ibericul a revenit de fiecare dată și a trimis partida într-un act decisiv, acolo unde și-a impus stilul de joc și a încheiat într-o notă impresionantă, cu scorul de 6-2.

Bulgarul Grigor Dimitrov și francezul Gael Monfils au jucat unul împotriva celuilalt în ceea ce a fost un nou duel al marilor tenismeni din ultimii ani. Totuși, balcanicul a fost puțin pus la treabă de cel clasat pe poziția cu numărul 33 în ierarhia masculină și a izbutit să se impună în minimum de seturi pentru a progresa în runda care vine de la Wimbledon.

Ziua a fost finalizată cu confruntarea de pe terenul central, acolo unde liderul mondial, italianul Jannik Sinner, a dat peste un sportiv sârb. Miomir Kecmanovic nu a putut opune rezistență câștigătorului de anul acesta de la Australian Open, iar italianul a învins cu 6-1, 6-4 și 6-2 într-o oră și 40 de minute de joc efectiv pentru a se califica mai departe la întrecerea de pe iarba londoneză.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.