Metrorex: Măsuri pentru gestionarea restricțiilor determinate de construirea Magistralei 6

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Lucrările la Magistrala 6 de metrou dau peste cap circulația în zona de nord și de centru a Bucureștiului.

Pentru a reduce efectul resimțit la orele de vârf, Metrorex a anunțat astăzi că va suplimenta numărul de trenuri de pe traseu, când condițiile o vor cere.

Decizia e dublată de nevoia călătorilor de a evita căldura, în perioada caniculară, și de a alege metroul în detrimentul mijloacelor de transport în comun de suprafață.

„Metrorex, împreună cu autoritățile implicate și colaboratorii săi, depun toate eforturile pentru a reduce impactul asupra cetățenilor în contextul restricțiilor impuse de construirea Magistralei 6, care va conecta rețeaua de metrou existentă de Aeroportul Internațional Henri Coandă. Avem înțelegere față de subiect și ne angajăm să comunicăm transparent și eficient măsurile necesare.

Încurajăm publicul călător care tranzitează zona de Nord -Vest a Capitalei să utilizeze metroul, o soluție potrivită pentru a ajunge rapid, ieftin și sigur la destinație, mai ales în această perioadă caniculară. Totodată, în sprijinul publicului care locuiește în zona Metropolitană București-Ilfov, Metrorex oferă posibilitatea utilizării parcării Terminalului Multimodal Străulești, care are peste 600 de locuri de parcare.

Metrorex, prin Dispeceratul Central, monitorizează permanent traficul de călători și ia toate măsurile necesare atât prin preluare fluxurilor crescute de utilizatori, cât și pentru reglarea corespunzătoare a intervalelor de circulație. Printre măsurile implementate amintim:

– Suplimentarea numărului de trenuri în circulație în perioadele de vârf, în cazul în care se constată o supraaglomerare a stațiilor.

– Reducerea intervalelor de așteptare între trenuri pentru a facilita un flux continuu și eficient de călători, prin introducerea de garnituri suplimentare în circulație.

– Informarea constantă a publicului călător prin intermediul sistemului de anunțuri din stațiile de metrou, pe site-ul oficial Metrorex, pe paginile oficiale de Facebook, Instagram, LinkedIn ale Metrorex, precum și prin intrmediul mass-media.”, potrivit comunicatului Metrorex.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.