Tulcea: Incident cu o ambarcaţiune rapidă, în apropiere de satul Sfântu Gheorghe

Căpitănia Zonală a Portului Tulcea a înregistrat un prim incident în acest sezon estival, în care au fost implicaţi patru turişti, iar instituţia din subordinea Autorităţii Navale Române (ANR) le recomandă persoanelor care vizitează Delta Dunării să poarte veste de salvare.

Patru turişti din Prahova s-au răsturnat, joi seară, cu o ambarcaţiune de agrement în apropiere de satul Sfântul Gheorghe, după o greşeală de manevră a conducătorului bărcii, în urma incidentului neînregistrându-se pagube, pierderi de vieţi omeneşti sau poluare a Dunării.

„Ambarcaţiunea a fost surprinsă de valuri din lateral, iar după incidentul în timpul căruia a intervenit prompt pentru salvarea celor patru turişti căpitanul de port Emil Cernamorit, din cadrul Oficiului de Căpitănie Sfântu Gheorghe, barca a fost adusă şi acostată în siguranţă la mal”, a precizat directorul Căpităniei Zonale a Portului Tulcea, căpitan şef de port Dan Ichim.

Potrivit sursei, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale şi datorită faptului că toate persoanele din barcă au purtat veste de salvare.

Dan Ichim a amintit că în Deltă, din punctul de vedere al ANR, există două categorii de turişti, una dintre ele fiind cea a vizitatorilor care vin în rezervaţie cu barca proprie.

„Acestora le recomandăm să nu depăşească capacitatea maximă de încărcare a ambarcaţiunii, să circule cu viteză adecvată situaţiei de trafic din zonă şi, bineînţeles, adecvată protecţiei ecosistemului deltaic, să circule numai pe timp de zi şi pe trasee cunoscute”, a spus Dan Ichim.

Persoanelor care vin în Deltă doar ca pasageri în ambarcaţiunile rapide, Căpitănia Zonală a Portului Tulcea le aminteşte că purtarea vestelor de salvare este obligatorie şi că trebuie să respecte recomandările conducătorilor bărcilor.

Ambarcaţiunile rapide din Deltă sunt o alternativă pentru turiştii care doresc să ajungă în timp scurt în satele din rezervaţie şi au de regulă o capacitate maximă de 12 persoane, potrivit sursei.

Acestea sunt deţinute în special de proprietarii unităţilor de cazare.

O altă posibilitate de a ajunge în Deltă este utilizarea navelor de pasageri care le oferă turiştilor condiţii confortabile la bord. Timpul de parcurgere a distanţelor dintre Tulcea şi localităţile din Deltă poate să fie mai mare decât al bărcilor rapide, dar preţul plătit de turist pentru o călătorie este mai mic decât cel al ambarcaţiunilor rapide.

În contextul războiului din Ucraina, în momentul de faţă, numărul turiştilor din judeţul Tulcea este redus faţă de anii trecuţi, agenţii economici din domeniu caracterizând activitatea de turism drept una mai degrabă de weekend.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.