VIDEO: CFR-ul lui Dan Petrescu “răstoarnă” rezultatul cu Dinamo și câștigă primele trei puncte ale sezonului

CFR Cluj a început cu dreptul noua campanie din Superligă, după ce a revenit de la 0-2 în duelul cu Dinamo București și a obținut primele puncte din acest nou sezon. Trupa lui Dan Petrescu a început slab jocul din “Gruia” și a încasat două goluri de la “câinii roșii”, în decurs de 20 de minute.

Cei care au înscris primii au fost elevii lui Zeljko Kopic, în minutul 14 al confruntării din Ardeal. Nou-venitul în această perioadă de “mercato”, Cătălin Cîrjan a punctat din pasa lui Hakim Abdallah. Acesta a primit o minge la marginea careului, a driblat un adversar și a finalizat de o manieră fantastică. Fotbalistul crescut în academia celor de la Arsenal a trimis un lob peste portarul clujenilor și a reușit să își pună echipa în avantaj pe tabelă.

Chiar dacă CFR s-a remarcat imediat pe plan ofensiv, atunci când au construit o fază periculoasă din care puteau marca, poziția de offside semnalizată la acea fază le-a spulberat speranțele fanilor fostei campioane a României. Cei care au punctat decisiv la capitolul goluri au fost tot dinamoviștii, care au fost inspirați prin Dennis Politic. Extrema stângă a “câinilor roșii” a centrat destul de slab, dar o gafă comisă în defensiva ardelenilor i-a permis lui Hakim Abdallah să marcheze pentru 2-0.

Cu trei minute înainte de fluierul de final al primei reprize, un penalty a fost dictat pentru trupa lui Dan Petrescu. De la punctul cu var, Ciprian Deac a înscris cu un șut plasat, pe jos, trimis în colțul opus celui în care s-a aruncat Adnan Golubovic. Avantajul “alb-roșilor” nu a rezistat foarte mult timp după pauză, pentru că la șase minute distanță, ardelenii au egalat situația la general.

Intrat la pauza jocului din Cluj, Daniel Bîrligea a avansat precis spre poarta dinamoviștilor, a driblat în viteză o serie de adversari și l-a învins pe goalkeeper-ul celor de la Dinamo. Mingea a trecut pe dedesubtul portarului oaspeților, iar Adnan Golubovic putea face mai multe la această execuție. 2-2 între cele două grupări cu câteva minute înainte de scurgerea primei ore de joc.

Același atacant al celor de la CFR Cluj a ratat inexplicabil câteva minute mai târziu. Kamara a produs o fază de senzație și l-a lăsat pe fotbalistul român singur cu poarta goală, dar Daniel Bîrligea a șutat defectuos și scorul a rămas identic. Totuși, vârful convocat la echipa națională a României pentru EURO 2024, dar neutilizat în vreunul dintre meciuri, s-a revanșat spre finalul jocului.

Omul din centrul atacului clujenilor a pasat cu o mare exactitate spre mijlocașul central grec, Panagiotis Tachtsidis, care a punctat simplu de lângă câțiva adversari. Ardelenii au încheiat victorioși partida de la debutul noii stagiuni din campionatul intern și sunt lideri în clasament pentru moment, cu cele trei puncte acumulate.

Pentru jucătorii pregătiți de Dan Petrescu, urmează un duel cu o altă formație din Capitală, Rapid, în deplasare. Mai apoi, ardelenii vor evolua în cupele europene, disputând un meci contra celor de la Neman, din Belarus, în preliminariile UEFA Conference League. De partea cealaltă, dinamoviștii vor juca în compania ploieștenilor de la Petrolul, pe teren propriu, în runda secundă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.