Zi istorică la Madrid: Kylian Mbappe, prezentat oficial în fața unui stadion plin ochi care a fost ”flatat” de discursul ținut în limba spaniolă de fostul campion mondial

Sursă foto: X - Fabrizio Romano

Kylian Mbappe a fost prezentat oficial la noul său club, Real Madrid, în fața unui stadion ”Santiago Bernabeu” umplut de aproximativ 85.000 de fani care au venit să asiste la ziua istorică trăită de fanii celui mai titrat club european ce deține 15 trofee de UEFA Champions League.

Cu o asistență care a depășit numărul de fani ce au fost prezenți la primii pași făcuți de Cristiano Ronaldo acum 15 ani pe gazonul de pe arena madridistă, Kylian Mbappe intrat pe teren cu aceeași cifră pe spatele tricoului, 9, pe care a purtat-o și starul portughez atunci când a fost transferat de la Manchester United.

Evenimentul a fost deschis de președintele clubului spaniol, Florentino Perez, care a ținut un discurs în fața suporterilor care și-au achiziționat din timp intrările libere pentru acest eveniment grandios. Liderul forului prezidențial al celor de la Real Madrid a accentuat ideea aducerii unuia dintre cei mai buni fotbaliști din lume din acest moment, dar și pe ideea împlinirii unui vis, atât al fanilor ”los blancos”, cât și al jucătorului francez:

Este o zi istorică pentru Real Madrid, pe care sunt sigur că o vom ține minte pentru o lungă perioadă de timp. Este o satisfacție să revenim la normalitate și să ne prezentăm jucătorii pe stadionul nostru. De fiecare dată când primim un jucător care urmează să îmbrace pentru prima dată tricoul clubului nostru, este un moment de sărbătoare”, au fost cuvintele lui Florentino Perez, la microfonul de pe arena din Madrid, ca urmare a transmisiunii în direct a ceremoniei de primire a lui Kylian Mbapppe difuzată de canalul de televiziune al clubului iberic.

Pe scena organizată special pentru această ocazie de reprezentanții formației din capitala Spaniei, președintele echipei conduse de Carlo Ancelotti i-a invitat pe scenă atât pe președintele de onoare al clubului, Jose Martinez Sanchez, cunoscut sub numele de ”Pirri”, dar și pe fostul jucător și antrenor, una dintre legendele formației ”blanco”, francezul Zinedine Zidane.

Mai apoi, introducerea pretențioasă și îndelungată a noului fotbalist al celor de la Real Madrid a fost urmată de pătrunderea pe ”Santiago Bernabeu” a lui Kylian Mbappe. ”Nouarul” echipei din LaLiga a pășit pe mocheta albastră montată de organiztori, aplaudând timp de două minute constant publicul prezent pe stadion. Ulterior, acesta a urcat pe podium și s-a salutat cu cei trei oficiali care se aflau deja pe scenă.

Momentul în care fostul campion mondial din 2018 a fost invitat de Florentino Perez să vorbească la microfon a fost extrem de apreciat de fanii celor de la Real Madrid. Atacantul francez venit de la Paris Saint-Germain a decis să își țină discursul în limba spaniolă, iar mândria și bucuria pe care le resimte au fost exprimate în monologul său:

Bună ziua tuturor. Wow, este incredibil să fiu aici. Am dormit de mulți ani cu visul de a juca pentru Real Madrid. Sunt un copil foarte fericit astăzi. Vreau să îi mulțumesc președintelui Florentino Perez și tuturor oamenilor care mi-au permis să fiu aici. Familiei mele care este foarte fericită. O văd pe mama plângând, pentru minte este un moment incredibil. Vreau să le mulțumesc și suporterilor madrileni care mi-au oferit multă dragoste de ceva ani.

Acum sper să fiu și la înălțimea acestui club care este cel mai bun din lume. O să îmi dau viața pentru acest club și pentru această emblemă. Am avut un vis și azi mi l-am împlinit. Am un singur sfat: cu pasiune poți realiza tot ce vrei. Nu vreau să merg mai departe, nu vreau să plâng. Hai să strigăm împreună: Hala Madrid”, a mărturisit Kylian Mbappe la prima apariție pe care și-a făcut-o purtând tricoul noului său club, ca urmare a sursei menționate anterior.

Fotbalistul francez a ajuns în această dimineață în capitala Spaniei, a trecut cu brio vizita medicală și a mers la stadion pentru a se întâlni cu președintele echipei. Acolo, atacantul trecut pe la AS Monaco și Paris Saint-Germain de-a lungul carierei sale a semnat un contract valabil pentru cinci sezoane cu formația iberică, acolo unde va încasa 15 milioane de euro pe an.

Bonusul de instalare al jucătorului oferit de cei de la Real Madrid este în valoare de 100 de milioane de euro, iar din sezonul următor, în cazul eliberării numărului ”10” al echipei, care îi revine în prezent lui Modric, Mbappe ar putea să opteze pentru schimbarea numărului ”9”.

Kylian Mbappe a venit liber de contract la Real Madrid, după terminarea contractului său cu Paris Saint-Germain. Acolo, fotbalistul francez a câștigat de șase ori la rând titlul de golgheter al campionatului intern, iar în ultima sa stagiune trăită la formația din ”Hexagon” a cucerit trei trofee. Acesta ar putea debuta pentru noua sa echipă pe data de 1 august, atunci când gruparea ”los blancos” va disputa primul meci amical al acestui sezon, împotriva celor de la AC Milan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.