Târg de Sfântul Ilie, la Muzeul Țăranului Român

Sursa foto: Muzeul Național al Țăranului Român/facebook

Weekendul acesta, la Muzeul Național al Țăranului Român, are loc Târgul de Sfântul Ilie. Bucureștenii sunt invitați să petreacă câteva ore printre produsele ce vor fi aduse de tineri artizani și producători.

Târgul se desfășoară în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, iar intrarea va fi liberă.

Vizitatorii vor avea ocazia să cunoască oameni care sunt continuatorii unor vechi meșteșuguri preluate de la bunici sau părinți.

La târg pot fi admirate straie populare din zona Clujului, zgărdane lucrate manual din mărgele, carpete și ștergare țărănești, vase de lut, păpuși îmbrăcate în port tradițional.

Tineri artizani expun bijuterii unicat din argint, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, uleiuri de lavandă și obiecte decorative din lemn și ceramică.

Producătorii vor fi și ei prezenți la târg cu produse delicioase din gastronomia tradițională: afumături din carne de porc, cașuri din lapte de capră și telemea de oaie, pâine rustică, zacuscă de ghebe și de păstrăv, dulcețuri și siropuri de fragi, șerbeturi diverse, sucuri de cătină și de aronia, plăcinte și tarte, miere, pălincă, fructe și legume de sezon.

Pentru cei pasionați de obiecte vechi și autentice, anticarii prezenți la târg vor aduce unelte din lemn, mobilier rustic, cărți vechi sau covoare țesute la război.

Vizitatorii vor putea să guste și din preparatele tradiționale disponibile în cadrul evenimentului.

Târg de Sfântul Ilie de la Muzeul Țăranului Român va fi deschis în perioada 19 – 21 iulie, zilnic, între orele 10 -19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.