Cod portocaliu de furtună în București și Ilfov!

Foto: Marga Tudor

Meteorologii au emis în această seară avertizări de Cod portocaliu de averse torențiale și grindină pentru București și județul Ilfov. A fost emis și un mesaj RO-Alert.

Centrul Infotrafic anunţă ploaie torenţială pe Autostrada Bucureşti–Piteşti, cu acumulare de apă pe carosabil, pe tronsonul kilometric 49-70.

Potrivit avertizării ANM, pentru București și Ilfov, avertizarea de cod de portocaliu de furtună este valabilă de la ora 19.10 până la ora 20.10.

Averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină”, potrivit ANM.

Bucureștenii au primit și un mesaj RO-Alert prin care se recomandă bucureştenilor să evite deplasările şi să ia măsuri de adăpostire în urma avertizării meteo de intensificări ale vântului, vijelie puternică, descărcări electrice, grindină, grindină şi averse torenţiale, care vor acumula local 25 l/metru pătrat, până după ora 20,00.

Potrivit unui comunicat al ISU Bucureşti-Ilfov, recomandările sunt:

* evitarea adăpostirii sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;

* sistarea activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;

* închiderea ferestrele locuinţelor şi altor categorii de construcţii;

* nu trebuie atinşi stâlpii sau conductoarele de electricitate căzute la pământ.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că plouă torenţial la această oră, pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, cu acumulare de apă pe carosabil, pe tronsonul kilometric 49-70, iar pe unele porţiuni vizibilitatea este redusă sub 150 metri”, anunţă Centrul Infotrafic.

Poliţiştii recomandă șoferilor să reducă viteza, să mărească distanţa între vehicule, să folosească luminile în mod corespunzător şi să nu bruscheze comenzile volanului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.