FCSB, fără victorie după trei runde. Oțelul Galați profită de campania europeană a campioanei României

FCSB a fost învinsă de Oțelul Galați, la două goluri diferență, 0-2, pe teren propriu, în etapa a treia din Superligă. Campioana României a odihnit toți jucătorii importanți pentru returul din Ungaria cu Maccabi Tel Aviv din turul doi preliminar UEFA Champions League, iar jucătorii de rezervă nu au putut să câștige în fața echipei antrenate de Dorinel Munteanu.

Prima ocazie importantă a aparținut celor de la FCSB, atunci când Alexandru Musi i-a pasat lui David Miculescu, dar fostul jucător al celor de la UTA Arad a fost blocat de goalkeeper-ul advers. Următoarea șansă de a puncta pentru gazde a venit la câteva minute distanță atunci când același Alexandru Musi a pasat în centru pentru Malcom Edjouma.

Execuția fotbalistului francez, după o serie de driblinguri, a fost reținută în doi timpi de Iustin Popescu care și-a ținut încă o dată formația în viață. Imediat după, Luis Phelipe a șutat din interiorul careului, dar același portar al gălățenilor a fost la post. Pe respingere, David Miculescu a ratat uluitor din câțiva metri, după ce a trimis în bară. Luis Phelipe a fost din nou aproape de a marca, dar Iustin Popescu a intervenit prompt și a blocat balonul în corner.

Pe final de primă repriză, Baba Alhassan a primit o minge în spațiu liber și s-a decis să tragă spre poartă, dar execuția fotbalistului ghanez a trecut pe lângă buturile formației de la malul Dunării. La următoarea fază creată de oaspeți, Vlad Chiricheș a greșit flagrant și a pasat direct la un adversar, ia Juri Cisotti a luat acțiunea pe cont propriu. Atacantul italian a profitat de un culoar liber și a finalizat cu o execuție puternică, trimisă pe centrul porții apărate de Ștefan Târnovanu.

În minutele adiționale ale primei părți, același fundaș central de la FCSB a trimis eronat un balon, iar faza a fost încheiată cu un șut care s-a scurs puțin pe lângă poartă. Cel care s-a aflat la finalizare pentru gălățeni a fost Teles, dar acesta nu a putut cadra tentativa sa de a puncta pe tabela de marcaj. Replica campioanei României a venit în minutul 54, atunci când intrat la pauza confruntării, Alexandru Băluță a reluat un balon cu o lovitură de cap din centrarea unui alt fotbalist introdus în startul reprizei secunde, Marius Ștefănescu.

Încercarea sa de a marca a fost blocată de portarul advers. În apropiere de scurgere primei ore de joc a acestei partide, Diego Zivulic a reluat excelent de la marginea careului, din voleu, după ce faza părea încheiată, iar mingea expediată de el l-a lăsat fără replică pe Andrei Vlad, care a fost neputincios la această fază. 2-0 pentru gălățeni.

Până la finalul jocului, Oțelul a mai ratat de două ori, iar FCSB nu a putut reveni deloc în meci, astfel că a mai pierdut trei puncte, iar trupa din Capitală nu are victorie în startul noului sezon de Superligă. De partea cealaltă, formația pregătită de Dorinel Munteanu a obținut șapte puncte din nouă posibile și conduce campionatul la ora actuală.

Pentru ”roș-albaștri” urmează un duel pe plan european, cu Maccabi Tel Aviv, iar acest meci se va disputa la Budapesta, din cauza războiului din Israel.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.