Bootcamp STS 2024. Cea mai modernă şcoală de vară organizată de STS pentru viitorii profesionişti IT&C

0 dintre cei mai buni studenţi de la facultăţile cu profil tehnic din România trăiesc, începând de astăzi, şapte zile de experienţe IT&C şi activităţi hands-on care îi pregătesc să cucerească viitorul tehnologiei.

În această aventură din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei sunt ghidaţi de inginerii şi specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care organizează, pentru a treia oară, în perioada 29 iulie – 4 august a.c., şcoala de vară Bootcamp STS.

În prima zi, studenţii au descoperit Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, unde au văzut cum este construită arhitectura tehnică a Serviciului de urgenţă 112 şi au avut ocazia să cunoască activitatea operatorilor STS care preiau apelurile de urgenţă.

Tot astăzi, în premieră, cei 20 de studenţi au avut acces în Centrul de Management al Reţelelor (NOC-STS), locul de unde sunt ţinute sub observaţie, 24/7, infrastructurile, reţelele şi echipamentele STS şi de unde este asigurată intervenţia în situaţia unor incidente la nivelul reţelelor şi sistemelor securizate de telecomunicaţii speciale. În plus, studenţii au avut oportunitatea să fie faţă în faţă cu specialiştii în securitate cibernetică din cadrul Centrului Operaţional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) de unde sunt gestionate toate tipurile de incidente şi ameninţări din spaţiul cibernetic.

Programul continuă în judeţul Braşov. Întreaga săptămână participanţii vor aprofunda împreună cu specialiştii STS cunoştinţe şi abilităţi practice în domenii critice precum securitatea cibernetică, administrarea reţelelor, dezvoltarea software şi managementul proiectelor IT, blockchain, centre de date, cloud computing, reţelistică, servicii securizate de comunicaţii voce-video-date, INFOSEC, infrastructuri critice şi multe altele. Cei 20 de studenţi vor avea parte şi de exerciţii în teren, unde, împreună cu Salvamont Braşov şi cu ajutorul autospecialelor de multiservicii ale STS, vor asigura comunicaţii securizate.

Tinerii selectaţi să participe la Bootcamp STS sunt studenţi la cele mai prestigioase universităţi cu profil tehnic din ţară: Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Iaşi, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea din Oradea, Universitatea Bucureşti, Academia Tehnică Militară din Bucureşti şi Academia Forţelor Terestre din Sibiu.

Bootcamp STS 2024 se înscrie în seria evenimentelor prin care STS contribuie la consolidarea educaţiei noilor generaţii de specialişti IT&C, prin oferirea accesului la cele mai noi tehnologii şi instrumente de învăţare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.