Proba ”regină a natației” continuă pentru campionul de la 200 de metri liber: David Popovici, calificat de pe primul loc în semifinale

Sursă foto: Facebook - David Popovici

David Popovici (19 ani), proaspăt cuceritor al medaliei olimpice de aur la proba de 200 de metri liber, obținută în urma unei curse incendiare de care a avut parte cot la cot cu britanicul Matt Richards, al doilea clasat, dar și cu americanul Luke Hobson, poziționat pe locul trei, s-a calificat și în semifinalele probei de 100 de metri liber.

Înotătorul român a obținut timpul de 47.92 și a ocupat prima poziție, iar în spatele său s-a aflat maghiarul Nandor Nemeth, la o sutime distanță. Poziția a treia i-a revenit americanului Chris Giuliano, care a scos timpul de 48.25. Pan Zhanle, campionul mondial a mers slab în serii și a intrat în semifinale abia de pe locul 13.

Proba ”regină a natației” de la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, a început cu cele 10 serii de calificare în următoarea fază a competiției, iar reprezentantul țării noastre la natație a intrat în bazin abia în seria nouă.

David Popovici va evolua în semifinalele probei la care deține cel mai bun timp, dar, la care, totuși, nu este marele favorit, din cauza rapidității cu care se scurg lungimile de bazin, având în vedere că înotătorul nostru pornește ”avalanșa” pe final de cursă. Cursa din ”careul de ași” al acestei întreceri este programată tot astăzi, în sesiunea de seară, aproximativ după ora 21:30.

În cazul în care va atinge finala și la cea de-a doua probă de înot la care este implicat în a doua sa participare olimpică, medaliatul cu aur de la ”Defense Arena” va intra în apă mâine, 31 august, nu mai devreme de ora 23:22, ora României.

David Popovici a câștigat medalia de aur la 200 de metri liber, având cel mai bun timp, la peste două secunde distanță față de recordul olimpic, dar a fost ”încoronat” ca fiind pe prima treaptă a podiumului, după ce a avut cel mai bun timp atât în serii, cât și în semifinale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.