Firmele care activează în Aeroportul ”Henri Coandă”, amendate de inspectorii ANPC

Comisarii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de 547.000 de lei în urma unor controale la firme care activează în Aeroportul ”Henri Coandă”.

Asu fost găsite produse depozitate la temperaturi necorespunzătoare și zone de preparare insalubre. În salonul de aşteptare, mocheta şi mobilierul sunt deteriorate şi neigienizate. ANPC a dispus închiderea temporară a 15 puncte de lucru, până la remedierea deficienţelor, şi a propus închiderea temporară pe o perioada de la 6 la 12 luni pentru 5 puncte de lucru.

ANPC anunță că a început o amplă acţiune de control la 29 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

În urmă cu câteva luni, ANPC a desfăşurat o acţiune de consiliere la aceşti operatori economici şi ulterior, două acţiuni de control. Acum, au fost verificate 19 puncte de lucru de alimentaţie publică, 5 magazine de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare, 2 case de schimb valutar, 2 puncte de lucru pentru închirieri automobile şi un salon de aşteptare pentru pasageri.

Până în prezent, au fost date 58 de amenzi contravenţionale în valoare de 547.000 de lei,

  • 4 avertismente şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 77 de kilograme şi a 590 de bucăţi de produse neconforme, în valoare de 24.680 de lei
  • oprirea temporară de la comercializare a 5 kilograme şi a 527 de bucăţi de produse neconforme, în valoare de 99.738 de lei
  • oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 15 puncte de lucru
  • s-a propus și închiderea temporară a unităţii pe o perioada de la 6 la 12 luni pentru 5 puncte de lucru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.