OMD Mamaia: Ultimele analize au confirmat că apa din staţiune îndeplineşte toate criteriile de siguranţă şi sănătate

foto: Adriana Baciu

Ultimele analize, efectuate în conformitate cu standardele naţionale şi europene, au confirmat că apa din Mamaia îndeplineşte toate criteriile de siguranţă şi sănătate, se arată într-un comunicat al OMD Mamaia Constanţa.

„Testele de calitate a apei sunt realizate regulat de către DSP şi alte autorităţi sanitare competente. Ultimele analize, efectuate în conformitate cu standardele naţionale şi europene, au confirmat că apa din Mamaia îndeplineşte toate criteriile de siguranţă şi sănătate. Parametrii măsuraţi, inclusiv nivelurile de E. coli, sunt în limitele legale şi nu prezintă niciun risc pentru sănătatea publică”, se precizează în document.

Nereguli privind calitatea apei au fost raportate, conform celui mai recent comunicat de presă DSP Constanţa, doar în anumite zone izolate de pe litoralul românesc, cum ar fi Corbu şi Vadu, dar aceste probleme nu afectează staţiunea Mamaia, susţine OMD Mamaia Constanţa.

Reacţia organizaţiei vine după ce, un articol publicat pe un site regional, a sugerat că nivelurile de E. coli în apa din Mamaia sunt semnificativ mai mari decât cele raportate de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa şi depăşesc limitele legale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.