Cazinoul din Constanţa va fi deschis în noiembrie

foto: Adriana Baciu

Compania Naţională de Investiţii a înaintat un nou termen pentru finalizarea şi recepţia lucrărilor de restaurare a Cazinoului din Constanţa – luna noiembrie 2024.

În primăvara acestui an, Compania anunţa că lucrările la Cazinoul din Constanţa vor fi gata în luna iulie, însă, din cauza complexităţii acestora, deschiderea edificiului a fost amânată.

Stadiul lucrărilor, în prezent, este de 85%, iar cauza principală a depăşirii termenului o reprezintă complexitatea lucrărilor de consolidare şi refacere a structurii de rezistenţă a clădirii, se arată în comunicat.

Lucrările de restaurare la Cazinoul din Constanţa au început în anul 2020 şi au fost prelungite din cauza faptului că structura de rezistenţă era grav afectată, iar planşeul risca să se prăbuşească la un cutremur. În plus, toate ornamentele au fost realizate manual, iar acum, specialiştii le decorează cu foiţă de aur. Este o muncă titanică, extrem de migăloasă, însă, la final, simbolicul edificiu îşi va recăpăta strălucirea de altădată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.