VIDEO: FCSB face egal în Cehia cu Sparta Praga, după ce Dawa a ”lovit” din nou pe plan european. Gol anulat pentru adversari în prelungirile meciului

FCSB s-a deplasat la Praga, pentru a o înfrunta pe Sparta, una dintre cele două formații de renume din capitala Cehiei, în prima manșă a turului trei preliminar din UEFA Champions League. Gruparea bucureșteană venea după eliminarea israelienilor de la Maccabi Tel Aviv, datorită unui gol marcat pe finalul returului, în timp ce formația cehă trecuse în turul precedent de Shamrock Rovers, din Irlanda.

Prima mare oportunitate a partidei tur din dubla manșă a calificărilor în grupele celei mai importante competiții europene a aparținut campioana României. David Miculescu a primit o pasă de la Adrian Șut, iar acesta l-a lansat ideal pe Alexandru Băluță, cel care a evoluat, de-a lungul carierei, la rivala celor de la Sparta Praga, Slavia. Din interiorul careului, fostul fotbalist al celor de la Universitatea Craiova, printre altele, a reluat defectuos, iar mingea a trecut pe lângă poartă.

În minutul 10, FCSB nu a reușit să profite de o gafă uriașă comisă în apărarea cehilor, atunci când goalkeeper-ul Vinadhl și unul dintre fundașii celor de la Sparta Praga nu au comunicat corespunzător. Balonul a intrat în posesia lui Adrian Șut care a presat defensiva adversă, dar după un dribling în plus, mijlocașul român a trimis paralel cu linia porții.

La jumătatea primei reprize, după un șut slab trimis de Daniel Popa care s-a oprit într-un fundaș al cehilor, mingea a ajuns la piciorul lui David Miculescu. Fotbalistul oaspeților nu a stat mult pe gânduri și a reluat din întoarcere, dar tentativa sa de a prinde spațiul porții a eșuat. Prima șansă importantă a gazdelor a venit câteva minute mai târziu, atunci când Haraslin, cel mai valoros fotbalist al celor de la Sparta Praga a trimis cu mult peste bara transversală.

Cu aproximativ cinci minute înainte de finalul primei părți, Adrian Șut l-a văzut liber în partea stângă pe Daniel Popa. Atacantul oaspeților a intrat în careu, dar nu a putut face mai mult decât a prinde spațiul porții cu șutul său. Una dintre cele mai mari oportunități de a deschide scorul le-a aparținut, însă, cehilor, care dintr-un corner, printr-o lovitură de cap ce a trecut la puțini metri peste poartă, au fost aproape de a marca.

Următoarea mare ocazie a venit abia în a doua repriză, atunci când cehii au greșit la construcție. Alexandru Băluță a primit o pasă ideală de la portarul Spartei Praga, iar după ce a intrat în careu, extrema dreaptă a celor de la FCSB a încercat să finalizeze cu un șut la colțul scurt. Mingea expediată de acesta a fost deviată în corner. Din faza fixă care a urmat, oaspeții au fost cei care au deblocat tabela prin Joyskim Dawa, care a deviat balonul centrat de Darius Olaru la prima bară, iar cu puțin noroc, mingea atinsă de un adversar a intrat în plasă. 1-0 pentru trupa din capitala României care insistase mai mult până în acel punct al jocului.

Egalarea cehilor a venit cu 12 minute înainte de sfârșitul partidei, tot dintr-un corner. Centrarea foarte bună venită din partea lui Birmancevic l-a găsit pe Olatunji în careul advers, iar după ce Ștefan Târnovanu nu a apreciat deloc bine ieșirea dintre buturi, atacantul nigerian a deviat balonul pe lângă el pentru a readuce pe Sparta Praga în joc. Pe final de confruntare, un gol marcat de gazde, prin Kairinen, a fost anulat pe motiv de fault, iar presiunea pusă de adversara FCSB-ului a fost de prisos, pentru că rezultatul a rămas neschimbat.

Duelul din Cehia s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar meciul retur se va disputa peste șapte zile, pe 13 august, la București, dar până atunci, campioana din România o va găzdui pe Farul Constanța în întrecerea internă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.