VIDEO: Rapid nu câștigă nici pe terenul unei nou-promovate: Gloria Buzău, cu un Budescu în mare formă, scoate un punct din meciul cu ”giuleștenii”

Rapid București și Gloria Buzău au remizat în etapa a cincea din Superligă, cu nou-promovata din postura de formație gazdă, pe stadionul ”Municipal”, scor 1-1, în fața a peste 12.000 de spectatori. Chiar dacă formația din ”Giulești” a deschis scorul după 10 minute trecute de la startul partidei, gruparea antrenată de Andrei Prepeliță a egalat și a scos un punct.

Partida din primul eșalon al fotbalului românesc a debutat cu o ocazie trecută în contul echipei antrenate de Neil Lennon care s-a convertit în gol. Un joc de posesie, echivalent cu momentul construirii unei faze, a dus la deschiderea scorului în confruntarea cu trupa din Buzău. Andrei Borza a primit o minge în flancul stâng, iar din propria jumătate, a lansat un balon spre Claudiu Petrila.

Fostul jucător al celor de la CFR Cluj a intrat în posesia mingii, iar, mai apoi, a centrat spre Jayson Papeau în careul advers. Fotbalistul francez s-a văzut într-o poziție ideală, acolo de unde a reluat simplu, cu latul piciorului drept direct în plasa porții apărate de Dorian Răilean. 0-1 arăta tabela de pe arena din orașul Buzău după puține minute trecute de la startul jocului.

Replica celor de la Gloria a venit la trei minute distanță, atunci când Alexandru Isfan a centrat în mijlocul careului. De acolo, Daniel Benzar a încercat să reia pe spate, dar a ratat contactul cu balonul, astfel încât Benjamin Siegrist, aflat la prima partidă disputată în tricoul celor de la Rapid București, nu a avut probleme. În minutul 26, Florent Hasani a pasat în partea stângă pentru Claudiu Petrila, iar după ce a intrat în centrul terenului pentru a finaliza, extrema stângă a rapidiștilor a șutat, dar goalkeeper-ul formației nou apărute în Superligă a intervenit prompt.

Gloria Buzău a dat răspunsul cu opt minute înainte de finalul primei părți, atunci când Daniel Benzar a centrat foarte bine spre Grigore Turda. Fundașul central al clubului antrenat de Andrei Prepeliță a reluat cu capul, dar mingea a trecut pe lângă buturile ”giuleștenilor”. La cinci minute distanță de la reluarea actului secund, Jayson Papeau a pasat pe culoar pentru Borisav Burmaz, dar atacantul sârb a reluat spre poartă, dar defectuos. Tescan a testat spațiul porții rapidiste, cu un șut trimis un minut mai târziu, dar mingea nu a fost suficient de puternic expediată pentru a îi crea probleme goalkeeper-ului elvețian.

Alexandru Isfan a trecut pe lângă egalare câteva minute mai târziu, atunci când Jayson Papeau a greșit o pasă la construcție. Acesta a intrat în posesia mingii, a avansat spre buturile adverse, dar finalizarea acestuia a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții adverse. O ratare uriașă a fost consemnată cu un sfert de oră înainte de finalul confruntării, atunci când Constantin Budescu a centrat în gura porții, dar un coechipier a reluat pe lângă poartă din câțiva metri.

Tot la acea fază, un potențial henț a fost cerut de banca de rezerve a gazdelor, iar după consultarea VAR-ului, centralul meciului a decis să acorde o lovitură de la 11 metri. De la punctul cu var, Constantin Budescu a transformat fără mari emoții, chiar dacă portarul advers a ghicit colțul și s-a aruncat în direcția corectă, dar execuția legendarului fotbalist român a fost foarte bine plasată.

Cu opt minute înainte de sfârșitul partidei, noii-intrați, El-Sawy și Rrahmani au combinat foarte bine. Atacantul kosovar a fost pasat de coechipierul său, dar finalizarea sa a fost blocată in extremis de pe linia porții de unul dintre adversari, iar confruntarea s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. După acest rezultat, Rapid București continuă să fie pe un loc de play-out, cu patru puncte, în timp ce Gloria Buzău este cu o poziție în față, având un punct în plus.

În etapa următoare, fotbaliștii antrenați de Neil Lennon au de disputat un meci împotriva celor de la Dinamo București, într-unul dintre cele mai intense jocuri ale sezonului. De partea cealaltă, trupa din Buzău se va deplasa în Oltenia, pentru a o înfrunta pe Universitatea Craiova.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.