Efective ale MAI, mobilizate în minivacanţa de Sfânta Maria

foto: Adriana Baciu

Efectivele MAI sunt mobilizate pentru siguranța cetățenilor pe timpul minivacanței prilejuite de Adormirea Maicii Domnului. În ultimele 24 de ore, nu au fost înregistrate incidente deosebite și a fost menținut gradul de siguranță pe drumurile publice în contextul creșterii valorilor de trafic.

Aproximativ 24.500 de angajați ai MAI sunt la datorie, zilnic, pentru gestionarea măsurilor de ordine publică și situații de urgență, în special în zone în care se vor organiza manifestări cu public numeros.

În atenție sunt și stațiunile și traseele turistice, lăcașele de cult, precum și punctele de trecere a frontierei pentru  asigurarea fluenței tranzitului de vehicule și persoane.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate:

  • Peste 5.600 de evenimente la care s-a intervenit operativ
  • 41 de persoane salvate de angajații MAI
  • 189 de autori de infracțiuni prinși în flagrant
  • 32.683 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale

Pentru protejarea cetățenilor, efectivele MAI au intervenit la 5.629 evenimente:

  • ordine publică: 3.647
  • situații de urgență: 1.982

Ordine și siguranță publică

  • Posibile infracțiuni semnalate: 1.089
  • Autori de infracțiuni prinși în flagrant: 189, care au săvârșit 178 de fapte penale
  • Persoane urmărite depistate: 18
  • Persoane pentru care s-au dispus măsuri preventive: 87

În ultimele 24 de ore, 32.683 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 632 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 347 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 347 de autovehicule  au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Activitatea la frontiere a fost intensă, cu un număr mare de persoane și vehicule controlate, contribuind la securitatea națională și protejarea graniței externe a Uniunii Europene.

Au fost reținute, în vederea confiscării, bunuri în valoare totală de peste 142.000 de lei.

Au fost constatate 80 de infracțiuni. S-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 35.630 de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.