Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă- Bilanţul intervenţiilor din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori au gestionat peste 2.000 situaţii de urgenţă, la nivel naţional, printre care se numără acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor şi operaţiuni destinate protecţiei comunităţilor.

În acest interval de timp, echipajele operative au acţionat pentru stingerea celor 254 de incendii izbucnite în diverse zone ale ţării şi pentru gestionarea celor 238 de situaţii ce puteau pune în pericol vieţile şi bunurile semenilor, precum şi siguranţa animalelor.

Din totalul misiunilor desfăşurate pentru stingerea incendiilor, 186 de intervenţii au fost înregistrate la arderi de vegetaţie, fiind afectată o suprafaţă de peste 700 ha de teren.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, echipajele de descarcerare au acţionat în 14 situaţii pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.

În toată această perioadă, echipajele SMURD au derulat 1.531 de misiuni, în urma cărora 1.533 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.

Pentru protecţia comunităţilor, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 19 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, majoritatea dintre acestea în contextul manifestării fenomenelor meteorolgice periculoase, în localităţi din judeţele Arad, Bihor, Hunedoara, Satu Mare şi Timiş.

Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieţi şi bunuri. Consultaţi sursele oficiale de informare unde regăsiţi măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

Accesaţi platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore şi Google Play.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.