Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti, în perioada 24 – 29 septembrie

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti – BIEFF va avea loc în perioada 24 – 29 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Union şi Cinemateca Eforie din Bucureşti, informează un comunicat.
Tema ediţiei din acest an este ‘Jocuri Serioase’.

Printre proiecţiile aşteptate în festival se numără două filme româneşti care au avut premiera mondială luna aceasta la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno – „Opt ilustrate din lumea ideală”, regizat de Radu Jude şi Christian Ferencz Flatz şi „Sleep #2”, regizat de Radu Jude, dar şi cel mai recent lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, „Triton”, prezentat în premieră mondială în iunie, în cadrul Competiţiei Internaţionale a Festivalului FID Marseille.

Unul dintre evenimentele ediţiei este un program de tip focus, structurat în cinci părţi, dedicat intersecţiei dintre cinema şi jocuri video. Acesta îşi propune să familiarizeze spectatorii cu genul „machinima”, un fenomen mediatic născut în interiorul comunităţilor de gaming care a cunoscut o ascensiune rapidă în ultimul deceniu, ajungând să fie din ce în ce mai folosit de artiştii vizuali şi cineaştii experimentali deopotrivă.

Reunind atât scurtmetraje, cât şi mediumetraje şi un lungmetraj inedit, programul oferă o privire de ansamblu asupra acestui fenomen şi aduce în atenţia publicului bucureştean lucrări ale unor artişti reputaţi precum Phil Solomon, Harun Farocki sau Lawrence Lek.

Abonamentele BIEFF.14 au fost puse în vânzare şi sunt disponibile, în număr limitat, informează organizatorii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.