US Open 2024: Ruse produce surpriza de pe tabloul feminin, favoriții de pe tabloul masculin progresează în runda următoare la Flushing Meadows

Sursă foto: Facebook - US Open

Ultimul turneu de Grand Slam al anului se dispută la New York, la US Open, ediția 2024, acolo unde marii jucători ai lumii se înfruntă pe suprafață dură. În ziua a treia competițională, cea mai importantă performanță a fost bifată pe tabloul feminin, acolo unde reprezentanta noastră, Gabriela Ruse, a trecut de campioana de la Wimbledon din acest an. Pe tabloul masculin, situația a fost una clară, deoarece cei cotați cu șanse reale la cucerirea titlului și-au păstrat statutul de favoriți.

Gabriela Ruse, singura reprezentantă a României rămasă în concurs, după ce Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au fost eliminate încă din runda inaugurală, a produs surpriza turneului de pe tabloul feminin de la US Open până în momentul de față. Jucătoarea aflată înafara primelor 100 de locuri din ierarhia feminină a învins-o în minimum de seturi pe cehoaica Barbora Krejcikova, cu scorul de 6-4, 7-5.

Durata partidei a fost de aproximativ două ore de joc, iar grație acestui succes, primul din meciurile directe disputate în fața celei care s-a impus anul acesta la All England Club, Gabriela Ruse a avansat în runda a treia a întrecerii de pe hard. O altă adversară de calibru o așteaptă pe sportiva româncă în următoarea fază a întrecerii, deoarece iberica Paula Badosa, cotată cu a 26-a șansă la marele trofeu, se va afla de partea cealaltă a fileului.

Tot la US Open 2024, ziua a treia a fost marcată de un duel argentinian de pe tabloul feminin, acolo unde Cerundolo a fost învins în set decisiv de Etcheverry. Grigor Dimitrov, numărul nouă mondial, nu a avut emoții contra australianului Hijikata, pe care l-a învins în minimum de seturi, la fel cum s-a întâmplat și în cazul lui Elise Mertens și Paulei Badosa pe tabloul feminin, care nu le-au oferit șanse prea mari Annei Tomljanovic, respectiv, lui Taylor Townsend.

Maddison Keys a trecut de australianca Maya Joint cu scorul de 2-0 la seturi și a ajuns în runda următoare de la Flushing Meadows, iar o performanță similară a fost atinsă de americanul Brandon Nakashima, dar și de Alexander Zverev, care au dat peste oponenți destul de facili pe tabloul masculin. Qinwen Zheng, a șaptea jucătoare a lumii, a trecut de Erika Andreeva cu scorul de 2-1 la seturi într-un meci care a ajuns, într-un mod surprinzător, în act decisiv.

Frances Tiafoe a profitat de abandonul adversarului său pentru a merge mai departe la US Open, la fel cum s-a petrecut în cazul lui Tallon Griekspoor. Aryna Sabalenka, cotată cu a doua șansă la cucerirea titlului, nu a avut prea mari emoții contra unei italience de pe locul 76 la nivel mondial contra căreia a câștigat în două seturi scurte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.