În 2028 se va putea circula cu metroul de la Gara de Nord până la Aeroportul Otopeni

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Vom putea circula cu metroul de la Gara de Nord la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni în 2028, cel putin asta sustine ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

El a verificat astăzi stadiul lucrărilor la Magistrala 6 de metrou din Capitală, din care primul tronson format din şase staţii ar trebui finalizat pană în 2027. Valoarea totală a construcţiei celor două secţiuni din magistrala de metrou M6 se apropie de 10 miliarde de lei, cu tot cu TVA, bani care provin atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat, a declarat Sorin Grindeanu.

Mai mult, acesta spune că dacă lucrările avansează în ritmul de acum, Magistrala 6 de metrou ar putea fi inaugurată chiar mai repede.
Linia este împărtită în două tronsoane, unul de la Gara de Nord, la statia Tokyo, unde lucrările sunt realizate în proportie de 14% si tronsonul Tokyo – Mall Băneasa – Aeroport Otopeni, recent deblocat de Metrorex.

Lucrarea este una de anvergură si presupune si restrictii de trafic.

„Legat de trafic, cel mai mare disconfort în acest moment este în zona 1 Mai, dar acolo s-au corelat colegii de la Metrorex cu cei de la Primăria Generală, pentru că şi acolo există lucrări care ţin de Primăria Generală – înlocuire a liniilor de tramvai – iar aceste lucrări se desfăşoară în acelaşi timp, ca disconfortul să nu se întâmple de două ori”, a afirmat şeful de la Transporturi.

Noua linie de metrou se va întinde pe o distanță de 14,2 kilometri si va cuprinde 12 stati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.