US Open 2024: Finalista de la Roland Garros și Wimbledon, eliminată de la ”Flushing Meadows”. Una dintre favoritele gazdelor atinge sferturile de finală, iar tabloul masculin nu produce vreo surpriză

Sursă foto: Facebook - US Open

Competiția de la US Open, ediția 2024, a ajuns în faza optimilor de finală pe ambele tablouri, iar următoarea fază a întrecerii de la New York este aproape complet stabilită. În decursul acestei zile de la ultimul turneu de Grand Slam, în ordine cronologică, Jasmine Paolini a părăsit întrecerea, după o partidă disputată în compania Karolinei Muchova, ocupanta locului 52 în clasamentul WTA.

Cea care a jucat ultimele două finale ale turneelor de Mare Șlem din circuitul feminin, atât de la Roland Garros, cât și de la Wimbledon, a cedat în minimum de seturi din postura de favorită numărul cinci la cucerirea titlului de pe pământ american. Italiana, aflată pe poziția cu numărul cinci în ierarhia feminină mondială, a fost învinsă în două seturi de cehoaică, cu scorul de 3-6, 3-6, în puțin peste o oră de joc.

Karolina Muchova își continuă parcursul bun de la această ediție de US Open, deoarece reușește să mai elimine o sportivă cu renume de pe tabloul feminin, după ce a trecut și de Naomi Osaka sau de Anastasia Potapova. În sferturile de finală ale competiției de peste ocean, disputată pe suprafață dură, cehoaica, poziționată în afara primelor 50 de locuri din clasamentul general feminin, va da peste brazilianca Beatriz Haddad-Maia.

Sud-americanca a învins-o în trei seturi intense pe daneza Caroline Wozniacki, într-un meci care a depășit două ore de joc. A 22-a favorită la câștigarea trofeului de la US Open și-a trecut în cont primul set al întâlnirii sale cu nordica situată pe locul 71 în ierarhia WTA cu scorul de 6-2. Mai apoi, Caroline Wozniacki și-a pus în practică experiența acumulată de-a lungul timpului și a egalat scorul grație rezultatului de 6-3.

În actul decisiv, brazilianca a obținut un break destul de devreme, iar până la final și-a ținut intact serviciul, astfel că s-a calificat în următoarea etapă a întrecerii de la ”Flushing Meadows”. Pe tabloul feminin, una dintre favoritele americanilor, Jessica Pegula, a avansat în faza sferturilor de finală de la US Open, după ce a eliminat-o pe Diana Shnaider în două seturi, scor 6-4 și 6-2.

Succesul în minimum de seturi a fost consemnat de cea care este cotată cu a șasea șansă la ridicarea deasupra capului a trofeului de campioană de la US Open în aproximativ o oră și jumătate. Pe mai departe, sportiva în vârstă de 30 de ani, adorată de publicul țării gazdă, va avea parte de un meci incendiar, deoarece va întâlni învingătoarea dintre Iga Swiatek și Liudmila Samsonova.

Pe tabloul masculin, Jack Draper a devenit primul tenismen din Marea Britanie care se califică în sferturile de finală de la competiția americană, după o pauză de opt ani. Ultimul sportiv care izbutise o asemenea performanță fusese Andy Murray, unul dintre cei mai titrați atleți din acest stat. Tânărul Jack Draper nu a avut deloc emoții în fața cehului Tomas Machac pe care l-a scos din competiție în minimum de seturi, scor 6-3, 6-1 și 6-2.

În runda următoare, jucătorul de tenis britanic se va lupta pentru a accede în ”careul de ași” cu învingătorul partidei dintre Alex De Minaur și Jordan Thompson. Favoritul numărul cinci al întrecerii din SUA, Daniil Medvedev, nu a întâmpinat vreo dificultate în a câștiga în fața portughezului Nuno Borges, pentru că tenismenul rus a cedat numai patru game-uri în cele trei seturi.

Finalistul de anul trecut de la US Open și-a învins adversarul aflat pe poziția cu numărul 34 în ierarhia mondială în mai puțin de două ore de joc, iar învingătorul partidei dintre Jannik Sinner, văzut drept principalul potențial câștigător al ultimului turneu de Mare Șlem și Tommy Paul va fi următorul oponent al lui Daniil Medvedev.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.