US Open 2024: Primii jucători calificați în ”careul de ași” – americanul care ajunge pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam, dar și favorita gazdelor care rămâne în joc

Sursă foto: Facebook - US Open

US Open 2024 și-a disputat primele sferturi de finală pe ambele tablouri pe suprafața rapidă și dură de la ”Flushing Meadows”. Tenisul american a avut câștig de cauză la capătul desfășurării celor două confruntări, una pe tabloul feminin, iar o alta pe tabloul masculin. Emma Navarro și Taylor Fritz și-au câștigat meciurile de la New York cu Paula Badosa, respectiv, Alexander Zverev, chiar dacă erau văzuți pornind cu a doua șansă de specialiști.

În prima partidă menționată, americanca aflată pe poziția a 12-a în lume, Emma Navarro, a dat peste iberica Paula Badosa în această fază a competiției din SUA, jucătoarea care a scos-o din întrecerea de peste Ocean pe sportiva noastră, Gabriela Ruse. Întâlnirea dintre cele două a fost cea de-a doua directă, iar în prima dintre ele, sportiva din Spania se impusese.

Duelul avusese loc tot în acest an, dar pe zgura de la Roma, în runda secundă, atunci când Paula Badosa obținea succesul înn trei seturi. De această dată, în fața propriilor suporteri, Emma Navarro a început mult mai bine partida, iar debutul său strălucitor a fost convertit în câștigarea primului act cu scorul clar de 6-2. Mai apoi, a urmat o revenire de senzație a Paulei Badosa, care a pornit hotărât în setul secund și a izbutit să se distanțeze la scorul de 5-1.

Însă, atunci când s-a văzut pusă față în față cu șansa de a egala la general, iberica a pierdut controlul înfruntării, iar americanca a reușit o ”remontada” de poveste. Emma Navarro a recuperat deficitul de game-uri și a întors situația de pe tabelă. Finalul jocului avea să fie stabilit în minimum de seturi, deoarece moralul spanioloaicei a scăzut de tot, iar a 13-a favorită la cucerirea titlului a rezolvat actul al doilea cu 7-5. Pentru prima dată, americanca se află într-o semifinală a unui turneu de Grand-Slam. Pe mai departe, Emma Navarro poate întâlni medaliata cu aur de la această ediție a Jocurilor Olimpice, Qinwen Zheng, sau a doua favorită la titlul de la US Open, Aryna Sabalenka.

În același context se află și Taylor Fritz, al 12-lea favorit în a ridica deasupra capului trofeul de la US Open, ediția 2024. Americanul a trecut în patru seturi de Alexander Zverev, cel pe care îl întâlnise și la ediția de anul acesta de la Wimbledon, acolo unde reușise să consemneze o victorie în set decisiv. Pe arena ”Arthur Ashe”, din New York, jucătorul de tenis născut la California nu a putut să se desprindă în primul set, exact cum s-a întâmplat și în cazul adversarului său din Germania.

Tie-break-ul a fost cel care a direcționat actul inaugural în direcția sportivului de peste Ocean, care a câștigat al șaselea tie-break împotriva neamțului din opt disputate în totalul meciurilor directe. În ciuda celor trei mingi de set obținute la scorul de 6-5 în favoarea sa, Taylor Fritz a primit o replică solidă din partea lui Alexander Zverev care s-a folosit de un prim serviciu redutabil pentru a ieși dintr-un moment complicat.

În setul cu numărul doi, germanul, care, imediat după terminarea ultimului turneu de Grand-Slam al anului, va reveni pe poziția secundă a clasamentului general masculin, depășindu-i pe Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, a fost mult mai inspirat și prezent în schimburile de lovituri. Al patrulea jucător al lumii în acest moment a reușit un break esențial pe care l-a fructificat și cu ajutorul căruia a izbutit să treacă cu scorul de 6-3 de oponentul său pentru a balansa scorul.

Actul al treilea a fost unul la fel de echilibrat care a fost decis pe finalul său, atunci când reverul nu l-a avantajat deloc pe Alexander Zverev. Taylor Fritz a profitat de acea clipă lipsită de suficientă intensitate afișată de către adversarul său, iar scorul de 6-4 în favoarea americanului i-a oferit acestuia imbold îndeajuns pentru a triumfa și în setul al patrulea. Neamțul a fost aproape de a obține mai multe break-uri în decursul acestui act, dar încă un tie-break a fost cel care a oferit un victorios.

La fel cum s-a petrecut și în primul set al întâlnirii din sferturile de finală de la ”Flushing Meadows”, jucătorul american a fost cel care a avut câștig de cauză și a bifat calificarea în semifinalele întrecerii de la New York. Pentru prima dată în cariera sa, Taylor Fritz ajunge în faza ”careului de ași” a unui turneu de Mare Șlem, după patru încercări eșuate. Americanul va da peste învingătorul dintre Frances Tiafoe și Grigor Dimitrov în semifinalele competiției în ceea ce ar putea reprezenta un duel 100% american sau un meci cu un adversar mult mai bine cotat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.