WTA Țiriac Foundation Trophy, ziua a treia: ploaia a încurcat desfășurarea normală a programului – favorita numărul unu, victorie la pas, în timp ce o româncă a fost eliminată și de pe tabloul de dublu

Sursă foto: Facebook - WTA Țiriac Foundation Trophy

După ce ploaia a fost factorul ce a dus la amânarea primelor partide ale zilei cu numărul trei de la WTA Țiriac Foundation Trophy, meciul de deschidere a fost cel de pe terenul central, dintre Despina Papamichail, reprezentând Grecia, și Kathinka von Deichmann, din Liechtenstein.

Duelul dintre cele două jucătoare de tenis a debutat cu sportiva grecoaică din calitate de outsider, considerând clasamentul general feminin. 28 de locuri le separă pe cele două participante ale turneului din Capitală în ierarhia WTA. Primul set al înfruntării care s-a disputat pe o zgură umedă și cu nori deasupra care anunțau noi precipitații a fost controlat destul de autoritar de cea care a eliminat-o în turul inaugural pe Maria Mateas, din SUA.

Despina Papamichail a reușit două break-uri într-o serie de trei game-uri câștigate la un moment dat, performanță care a facilitat drumul acesteia spre triumful din actul întâi. Chiar dacă până la sfârșitul setului, adversara sa a mai cucerit un game, a fost mult prea puțin pentru a stopa forma bună a sportivei elene. 6-2 a arătat tabela de la „Centrul Național de Tenis” în primul set, iar actul cu numărul doi a avut o cu totul și cu totul altă desfășurare.

Reprezentanta statului Liechtenstein a fost mult mai implicată în schimburile de mingi și a forțat mai mult pe forehand-ul său. În ciuda faptului că loviturile de backhand ale acesteia nu au funcționat la parametri optimi, greșelile înmulțite ale oponentei sale au făcut ca trei break-uri să fie bifate.

Înainte de începerea setului trei, ploaia a început și a întrerupt jocul, dar la puțin timp după aceea, cele două sportive au revenit pe zgură. Tot Kathinka von Deichmann a fost mai prezentă în teren și a încercat să deschidă unghiuri. Aceasta a profitat de scăderea ritmului oponentei sale și a continuat seria bună. Până la final, jucătoarea de pe locul 199 în lume a convertit break-urile trecute în cont și a încheiat victorioasă cu scorul de 6-2, calificându-se în sferturile de finală.

A doua partidă a zilei a fost una în totalitate rusească, iar întâlnirea s-a disputat pe terenul șase de la WTA Țiriac Foundation Trophy. Alina Charaeva, venită din calificări, a dat piept cu compatrioata sa, Alevtina Ibragimova. În primul meci direct dintre cele două sportive, cu prima șansă pornea jucătoarea care a trecut prin faza preliminară înainte să acceseze tabloul principal.

Alina Charaeva și adversara sa au oferit un prim set spectaculos publicului larg, deoarece de-a lungul actului inaugural s-au pierdut de șapte ori propriile servicii. În cele din urmă, câștig de cauză a avut Alevtina Ibragimova care a obținut un break chiar pe final de manșă, atunci când situația se îndrepta către prelungiri. După o lungă pauză provocată de precipitațiile puternice, setul cu numărul doi a debutat cu un nou game irosit de Alina Charaeva.

Oponenta sa s-a distanțat rapid la scorul de 2-0, dar, mai apoi, a cedat pe propriul serviciu, iar echilibrul fusese restabilit. Până spre terminarea acestui act, cele două rusoaice și-au păstrat serviciile, fiind extrem de decise în execuții și precise la fileu. Totuși, cea care a preluat conducerea pe tabelă a fost Alevtina Ibragimova ce s-a dovedit a fi mai experimentată în momentele esențiale ale jocului.

Confruntarea dintre aceste două jucătoare s-a încheiat după două ore și 15 minute cu un scor identic, iar cea care a progresat în faza care vine a fost Alevtina Ibragimova, poziționată cu aproximativ 100 de locuri mai jos decât oponenta sa pe care a oprit-o din traseul spre sferturile de finală ale turneului.

Înfruntarea care a deschis sesiunea de dublu din această zi a fost cea care a pus în acțiunea perechea formată din Irina Bara și Dalila Jakupovic, respectiv cuplul format din Aliona Bolsova si Kataryna Kawa. Românca, alături de partenera sa din Slovenia au început bine meciul, obținând rapid un break, pe care, însă, nu au fost capabile să îl convertească.

Egalitatea a fost bifată pe tabelă, iar aceasta s-a păstrat până în apropiere de finalizarea setului inaugural. Totuși, concentrarea în fazele cheie ale punctelor, dar și eficiența la retur au fost „armele secrete” ale perechii formate din Aliona Bolsova și Kataryna Kawa. Spanioloaica și poloneza au închis actul întâi cu scorul de 6-4 și se aflau într-un moment favorabil.

Actul al doilea al meciului de dublu a pornit cu două servicii irosite, câte unul de fiecare parte. Mai apoi, Irina Bara și Dalila Jakupovic au greșit pe propriul serviciu, iar oponentele au profitat. Poloneza și jucătoarea din Peninsula Iberică au mai bifat un break la ultimul game de pe serviciul româncei și slovenei, iar jocul s-a încheiat în minimum de seturi.

Aliona Bolsova și Kataryna Kawa au câștigat partida într-o oră și 14 minute, iar accesul în semifinala de la WTA Țiriac Foundation Trophy a fost asigurat. Totodată, acest duel a fost primul din seria de întreceri directe dintre cuplurile de dublu de la categoria feminin.

Penultima confruntare a zilei cu numărul trei de la turneul bucureștean a fost concluzionată cu un succes obținut de belgianca, Marie Benoit. Locul 223 în ierarhia mondială a depășit sportiva de pe poziția a 241-a din lume în două seturi. Favorită în a se impune, belgianca a câștigat duelul în mai puțin de două ore de joc.

Marie Benoit a debutat cu stângul în meci, pentru că a cedat pe propriul serviciu, iar adversara sa a făcut 2-0. Însă, ulterior, balanța s-a înclinat înspre tabăra belgiencei, care nu doar că a egalat, dar a și preluat conducerea pe tabelă. Situația a redevenit echilibrată în ultimele game-uri, dar bătălia actului inaugural i-a revenit, în cele din urmă Mariei Benoit.

După un 6-4 în primul set care a fost extrem de strâns, actul al doilea a fost unul în care s-a mers cap la cap până în game-ul al optulea. Pe atunci, Valentina Ryser a pierdut controlul, dar a revenit imediat și a trimis manșa în prelungiri.

Afișând un moral mai ridicat, dar și o exactitate mai mare în loviturile trimise pe linia de fund, belgianca s-a impus și în acest act, până la intrarea în tie-break. La prima dispută directă, Marie Benoit a avut câștig de cauză și a bifat calificarea în sferturile de finală ale întrecerii de pe zgura din Capitală.

În ultimul duel al zilei de la WTA Țiriac Foundation Trophy, argentinianca Maria Carle, favorita principală a competiției bucureștene, a trecut în minimum de seturi de portugheza, Francisca Jorge. Ocupanta locului 81 în clasamentul mondial și-a luat, astfel, revanșa, față de oponenta lusitană, după înfrângerea de anul trecut de la un turneu din Brazilia.

Înfruntarea de pe terenul central a competiției din Capitală a debutat cu un control clar afișat din partea sud-americancei, care venea după disputarea a trei seturi intense în runda precedentă împotriva româncei, Maria Sara Popa. Maria Clare s-a desprins la un moment dat, iar de atunci și până la sfârșitul setului, nu a mai pierdut vreun game. Actul inaugural i-a revenit principalei candidate la trofeul Malvensky ce va fi acordat de Nadia Comăneci cu scorul de 6-1, profitând și de erorile neforțate multiple comise de adversara din Portugalia.

A doua manșă a meciului de la turneul patronat de Ion Țiriac a fost un pic mai strâns, deoarece break-urile au fost împărțite. La un moment dat, Francisca Jorge putea să fie condusă cu scorul de 4-0 de argentiniancă, dar a revenit și a diminuat diferența de pe tabela de marcaj. Chiar dacă a servit pentru a egala situația generală, Maria Carle s-a văzut în ipostaza de a închide soarta partidei, ceea ce a și făcut, doar că, de această dată, la trei game-uri diferență. A fost destul pentru ca reprezentanta Americii de Sud să ajungă în faza sferturilor de finală ale întrecerii din Bucureștene într-o oră și jumătate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.