Înapoi la școală cu EU Youth Cinema: Green Deal!

Foto: Facebook/ EU Youth Cinema: Green Deal

Peste 50 de filme noi europene pe tema schimbărilor climatice vor fi disponibile tinerilor și publicului larg din România în cadrul celei de-a doua etape a proiectului EU Youth Cinema: Green Deal. Filmele vor fi disponibile pe o platformă de streaming nouă, iar pentru tineri vor fi organizate inclusiv vizite la cinema, ateliere și discuții, susținute de materiale didactice actualizate.

După doi ani de succes în educarea legată de problemele de mediu și sustenabilitate în rândul tinerilor din Austria, Croația, Macedonia de Nord, România și Slovenia, EU Youth Cinema: Green Deal deschide în această toamnă porțile celei de-a doua ediții. Această inițiativă de pionierat pune în centrul ofertei sale educaționale o Europă sustenabilă. Cu o abordare multiculturală și o platformă inovatoare de streaming în mai multe limbi, operată de noul partener de proiect – Cincopa, proiectul contribuie semnificativ la înțelegerea strategiei UE pentru climă.

Acest program educațional, ce se derulează pe tot parcursul anului, este destinat în special tinerilor și abordează provocările de mediu, încurajând obiceiuri și un stil de viață mai sănătos și mai sustenabil.

În România, a doua ediție va include evenimente la cinema cu intrare gratuită pentru toate clasele de școală înregistrate la cinematografele Cineplexx din București, Sibiu, Târgu Mureș și Satu Mare, oferite anul acesta în principal în noiembrie. Proiectul din România este sprijinit de mai mulți parteneri puternici / ONG-uri de mediu: Asociația Natura 5 (București), Urban Bike Revolution (Sibiu) și Focus Eco Center (Târgu Mureș).

Înscrierea la evenimentele de la cinema și pe platforma de streaming www.euyc.green este gratuită și posibilă în orice moment: www.youth-cinema.eu/ro.

Filmele de interes includ:
• „INTO THE ICE” (2022): Un documentar germano-danez de Lars Ostenfeld, care urmărește trei cercetători de gheață care studiază calota glaciară din Groenlanda.
• „PÂNĂ LA ULTIMA PICĂTURĂ” (2023): Un documentar polonez de Ewa Ewart, care prezintă condițiile alarmante ale râurilor europene și eforturile extraordinare ale activiștilor de a le proteja.
• „LAKE OF APPLES”: Un scurtmetraj de Tamara Kotevska și Ljubomir Stefanov produs în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și care evidențiază distrugerea și restaurarea ecosistemelor regionale, precum Lacul Prespa din Macedonia de Nord, Albania și Grecia.
• Alte filme de remarcat: „TIME FOR UTOPIAN IDEAS” (2018), „START UP FOR A REASON” (2022), „ACTIVIST” și „LA BUENA VIDA” (2015).

Aceste filme și materialele educaționale aferente sunt potrivite pentru o gamă largă de discipline, inclusiv studii sociale, geografie, biologie, filozofie și limbi străine, ușor de adaptat la diferite niveluri educaționale.

În final, EU Youth Cinema: Green Deal oferă o selecție de filme și conținut multimedia disponibile fără înregistrare pentru un public global. Oricine, oriunde, poate explora filmele europene captivante și poate porni într-o călătorie verde accesând www.euyc.green.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.