VIDEO: Revenit în ”Giulești”, Marius Șumudică a fost depășit tactic de Ioan Ovidiu Sabău. ”U” Cluj se menține în vârful clasamentului, după succesul cu Rapid

Rapid București și ”U” Cluj s-au întâlnit pe stadionul din ”Giulești” în etapa a noua a campionatului intern, iar partida s-a încheiat cu victoria la două goluri diferență în favoarea ardelenilor. Datorită acestor trei puncte obținute pe terenul echipei din Capitală, clujenii rămân pe primul loc în clasamentul din Superligă, având un avans de cinci puncte față de urmăritoare.

În confruntarea care a mai avut o semnificație, mai exact, revenirea antrenorului român, Marius Șumudică, pe banca ”alb-vișiniilor”, duelul tactic a fost câștigat de omologul fostului antrenor de prin liga turcă. Prima ocazie esențială a meciului din București le-a aparținut oaspeților, care, în minutul șapte, au ratat prin Hildeberto Pereira.

Extrema stânga din Capul Verde a ardelenilor a primit o pasă lobată pe poziție viitoare, dar acesta a intrat în contact cu portarul advers, Benjamin Siegrist. Elvețianul a ieșit la timp dintre buturi și a blocat execuția omului de atac al ”șepcilor roșii”. 13 minute mai târziu, a apărut și replica celor de la Rapid, atunci când cel mai recent jucător transferat de conducerea giuleșteană, norvegianul Tobias Christensen, a intrat într-o combinație reușită cu Borisav Burmaz.

Nordicul a reprimit balonul de la atacantul sârb, iar din apropierea porții a încercat să finalizeze acțiunea cu un șut la colțul scurt. Totuși, la prima bară se afla goalkeeper-ul lituanian, Edvinas Gertmonas, care a intervenit prompt și s-a opus deschiderii scorului în ”Giulești”. Cu un sfert de oră rămas până la intrarea la cabine, Dan Nistor a deschis ideal jocul în flancul drept către Hildeberto Pereira, ajuns acolo după executarea unei faze fixe.

Acesta a avansat spre buturile ”giuleștene” și a realizat un un-doi cu atacantul central al formației pregătite de fostul internațional român, Ioan-Ovidiu Sabău. Mamadou Thiam a fost cel care l-a lăsat pe fotbalistul african într-o poziție numai bună de finalizare, iar din apropierea buturilor oponente, din prima, Hildeberto Pereira a șutat pe jos, pe lângă portarul Rapidului. 0-1 indica tabela de marcaj de pe stadionul clubului antrenat de Marius Șumudică, iar liderul din Superligă își respecta, la acel moment, blazonul.

În minutul 41 al primei reprize, Claudiu Petrila, la puținele momente în care s-a decis să lanseze un balon în spațiu liber, verticalizând jocul, l-a găsit pe Borisav Burmaz. Jucătorul din Serbia, folosit drept vârf ”fals” de tehnicianul din România, a preluat balonul și a încercat să marcheze dintr-un unghi complicat, dar acesta a fost închis foarte bine de un apărător central al clujenilor. Mingea a trecut pe lângă poartă, iar acțiunea s-a terminat fără nimic concret.

La momentul reluării partidei, actul secund a fost debutat cu o nouă oportunitate irosită de Borisav Burmaz. După un set de pase precise reușite de elevii lui Marius Șumudică, atacantul balcanic a recepționat o minge înaltă și a preferat să șuteze din voleu, doar că tentativa sa de a egala situația la general a trecut cu mult peste bara transversală. În apropierea bifării primei ore din acest meci, o acțiune rapidă și plină de driblinguri izbutită în axul drept ofensiv al celor de la ”U” a lui Robert Silaghi a fost oprită neregulamentar de Christopher Braun.

Fundașul lateral al ”giuleștenilor” i-a pus o piedică adversarului său, iar centralul înfruntării a dictat lovitură de la unsprezece metri pentru trupa antrenată de Ioan-Ovidiu Sabău. De la punctul cu var, veteranul în vârstă de 36 de ani, Dan Nistor, a marcat fără mari emoții, atunci când a trimis mingea pe jos, în stânga lui Benjamin Siegrist. Chiar dacă elvețianul ghicise colțul, execuția fostului dinamovist a fost una de calitate, iar plasamentul i-a permis mijlocașului român să stabilească un nou scor pe tabelă, 0-2.

Câteva minute mai târziu, tot echipa aflată în mare formă în acest început de campionat intern a fost periculoasă și la un pas să își majoreze avantajul la general. Alexandru Chipciu a trecut cu multă lejeritate de câțiva adversari și a pasat în partea dreaptă la Robert Silaghi. Acesta din urmă a centrat în careu de unde atacantul din Mali, Mamadou Thiam, a preluat și a trimis puternic la colțul lung, dar balonul expediat de african a țintit bara.

Rapidiștii au sperat că pot reduce din deficit în minutul 70 al întâlnirii, atunci când, inițial, Sebastian Colțescu arătase punctul cu var în favoarea bucureștenilor, după o intrare riscantă a lui Iulian Cristea. După consultarea video-arbitrajului, centralul s-a răzgândit, iar fanii ”giuleștenilor” au fost extrem de nemulțumiți. Totuși, o mare ocazie de gol a apărut pe finalul jocului, atunci când Alexandru Pașcanu, fundașul central adus în această vară de Dan Șucu, a sărit cel mai mult pentru a lovi cu capul o minge centrată din corner, dar portarul clujenilor a fost la post.

Confruntarea s-a sfârșit cu victoria la două goluri avans a celor de la ”U” Cluj, care au acumulat 21 de puncte după nouă etape din noul sezon, fiind într-o perioadă prielnică. Dacă ardelenii ocupă treapta întâi a ierarhiei din prima divizie a fotbalului românesc, rapidiștii se situează pe locul al 12-lea, cu o poziție în fața rivalei din oraș, FCSB, având un total de nouă puncte.

În runda care se pregătește să înceapă vineri, 20 septembrie, ”alb-vișinii” se vor deplasa la Slobozia pentru a da piept cu nou-promovata, Unirea, spre deosebire de clujenii lui Ioan-Ovidiu Sabău care vor reveni pe teren propriu pentru a disputa un meci în compania Universității Craiova.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.