Bine de citit – Băieții răi, episodul 2
Articol de razvanursuleanu, 17 septembrie 2024, 10:55
Excelentă carte, plină de învățăminte, atât pentru copii, cât și pentru cei mari (în special pentru cei mari, având în vedere că ei se enervează mult mai des, din tot felul de motive stupide).
Dacă nu mă credeți pe cuvânt, atunci o să vă ofer doar câteva exemple din lucrurile pe care am învățat în această carte că nu este bine să le facem atunci când ne enervăm :
1 – Nu trebuie să mușcăm din televizor atunci când vedem o știre care nu ne convine, așa cum a făcut peștele piranha când și-a dat seama că este confundat cu o sardină mutantă de către martorul Graham Tontălău (într-un interviu realizat de reportera Tiffany Pufoșilă).
2 – Nu vom abandona niciodată lucrurile importante pe care le avem de făcut, așa cum era cât pe ce să facă lupul cel fioros atunci când a spus că este imposibil de intrat în ferma de găini “Valea Soarelui”, pentru a le salva pe cele zece mii de găini de la o înghesuială îngrozitoare (chiar dacă ferma are ziduri de oțel de 9 metri înălțime și 2,5 metri grosime).
3 – Nu vă pripiți să judecați prea repede pe cineva, s-ar putea să vă formați o părere total greșită (așa cum a făcut rechinul ucigaș când a întâlnit-o pe tarantula Piciorușe care, contrar aparențelor, este de fapt un păianjen foarte bun la suflet, doar că are o reputație foarte proastă).
4 – Și în niciun caz nu vă pripiți să judecați lumea după hainele pe care le poartă, așa cum a făcut șarpele veninos când a întrebat de ce Piciorușe nu poartă pantaloni (când se știe foarte bine că un păianjen se mișcă mult mai greu dacă e îmbrăcat cu patru perechi de pantaloni).
Firește, cartea “Băieții răi – episodul 2” ne oferă mult mai multe exemple despre cum ar trebui sau cum nu ar trebui să procedăm în felurite situații, iar cea mai bună modalitate de a le descoperi este aceea de a o citi cât mai repede cu putință.