Poliţiştii caută persoana care a incendiat o sală din Palatul Parlamentului; cine îl vede să sune la 112

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) efectuează verificări pentru depistarea persoanei care ar fi aruncat cu o substanţă inflamabilă în Sala Constantin Brâncuşi din Palatul Parlamentului.

Secţia 17 Poliţie a fost sesizată, marţi, prin numărul de urgenţă 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanţă, posibil inflamabilă, în incinta unei săli de circa 30 de metri pătraţi din Palatul Parlamentului.

„La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul subunităţii, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanţă inflamabilă. Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment. Din primele informaţii, nu există persoane rănite”, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 17 Poliţie, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Pompierii bucureşteni precizează că incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafaţă de 30 mp.

„Au ars elemente textile şi de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite. Au intervenit forţele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Palatul Parlamentului. În momentul de faţă incendiul este lichidat”, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Un incendiu a avut loc marţi, în zona de acces pentru vizitatori, nivel S2, la Palatul Parlamentului.

Potrivit Camerei Deputaţilor, pompierii se aflau în clădire şi s-a intervenit imediat, astfel că focarul a fost stins în scurt timp.

Instituţiile abilitate se vor pronunţa cu privire la cauza incendiului, precizează sursa citată.

Jandarmeria Română precizează că incendiul provocat la Palatul Parlamentului nu se afla în zona de securitate a clădirii, iar bărbatul care a dat foc unor bunuri pe care le deţinea nu ajunsese la filtrele de control şi de securitate ale Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP).

„În jurul orei 13,50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziţii ‘Constantin Brâncuşi’, un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la faţa locului. Menţionăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control şi securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”, arată sursa citată.

În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului şi s-au luat măsuri de evacuare a persoanelor.

„Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale. La faţa locului au fost direcţionate efective din cadrul DGJMB, DGPMB, IGSU, SPP”, precizează Jandarmeria.

La acest moment, forţele de ordine desfăşoară activităţi specifice, atât la interior, cât şi în zona exterioară, pentru depistarea persoanei, luându-se în calcul şi posibilitatea ca persoana să fi părăsit obiectivul, menţionează sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.