Guvern: 5.000 de lei pentru elevii cu 10 la Bacalureat; 2.000 de lei pentru media 10 la Evaluarea naţională

Foto: Alina Decu

Absolvenţii clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi absolvenţii de liceu cu media 10 la Bacalaureat vor beneficia de stimulente financiare, conform unei hotărâri aprobate în şedinţa Guvernului.

„Pentru a răsplăti şi încuraja performanţa şcolară, Guvernul a decis că şi în acest an tinerii care au obţinut nota 10 la examenele de absolvire a învăţământului gimnazial şi liceal să primească un premiu financiar. Astfel, 74 de absolvenţi ai clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională în sesiunea 2024 vor primi câte 2.000 de lei. De asemenea, 80 de absolvenţi de Bacalaureat care au obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2024 vor primi câte 5.000 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Proiectul implică o finanţare de 548.000 de lei, alocată din bugetul Ministerului Educaţiei pe anul în curs. Lista beneficiarilor şi modalitatea efectivă de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate ulterior, prin ordin al ministrului Educaţiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.