Ciolacu: Vom crea o conectare instituţională între Primăria Generală şi Guvernul României

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că va fi creată „o conectare instituţională” între Primăria Generală şi Guvernul României.

Şeful Executivului a precizat că în urma întâlnirii avute cu primarul general va discuta cu ministrul Justiţiei şi cu cel al Dezvoltării pe tema unui material pe care edilul-şef al Capitalei i l-a pus la dispoziţie cu privire la mai multe şantiere de construcţii din Bucureşti pe care le consideră ilegale.

El a precizat că o altă temă a discuţiei a fost legată de investiţiile în proiecte verzi la nivelul Primăriei Capitalei.

Premierul a punctat că în urma discuţiilor cu Nicuşor Dan a rezultat că edilul-şef al Capitalei urmează să aibă o întâlnire şi cu primarii de sector pentru a discuta pe subiecte precum gestionarea traficului şi alte servicii publice, cum e şi cel de salubritate.

Primarul general al Capitalei a precizat la începutul declaraţiilor comune de presă că a solicitat premierului o verificare din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii cu privire la 38 de autorizaţii de construcţie acordate pe baza PUZ Sector 2.

„Solicitarea este ca Inspectoratul să le verifice şi prefectul să le atace în instanţă”. a precizat Nicuşor Dan.

El a menţionat că un alt subiect de discuţie cu premierul a fost legat de posibilitatea de a finanţa transportul public din Bucureşti, ca soluţie durabilă de rezolvare a traficului din Capitală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.